Ga verder naar de inhoud

Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde duur met einddatum

10.09.2020

Bij een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde duur kom je met de werknemer per definitie niet overeen hoe lang de tewerkstelling zal duren. Maar een maximumduur opnemen in het contract kan wel. Dat doe je door een uiterste datum in de overeenkomst te vermelden en duidelijk te stipuleren dat als de tewerkstelling zolang zou duren, de overeenkomst automatisch eindigt. Tot dan kunnen beide partijen het contract uiteraard altijd door opzegging beƫindigen.

Verder lezen? Deze inhoud is enkel voor leden

Meld je aan of word lid om dit volledig te kunnen lezen of downloaden

Anderen lazen ook dit:

Werkhervattingspremie kan nu aangevraagd worden

In de programmawet van 26 december 2022 werd een nieuwe tewerkstellingsmaatregel voorzien. Het gaat om een werkhervattingspremie van 1.000 euro voor werkgevers die invalide werknemers aanwerven in het kader van progressieve werkhervatting.

Deze maatregel is in werking getreden op 1 april 2023, maar de exacte voorwaarden moesten nog vastgelegd worden in een koninklijk besluit. Dit is gebeurd bij KB van 17 juli 2023 waardoor de werkhervattingspremie nu effectief kan aangevraagd worden.

FAQ Werktijd

Gebruik je ons tijdsregistratiesysteem Werktijd.be al? Geweldig. Is het niet altijd even duidelijk? Kan gebeuren. Misschien vind je het antwoord op je vraag hieronder wel. Is dit niet het geval, stuur dan gerust een mailtje naar helpdesk@sociare.be met je vraag.

Komaf maken met jouw kopzorgen rond het inzetten van personeel?

Doe net als +800 socioculturele collega-organisaties, en sluit je vandaag nog aan bij Sociare!