Ga verder naar de inhoud

Ouderschapsverlof: alles wat je moet weten als werkgever

31.01.2023

Heb je wel eens een werknemer die ouderschapsverlof aanvraagt? De voorwaarden om zo'n ouderschapsverlof op te nemen, zijn niet altijd eenvoudig. Hoe lang moet een werknemer in dienst zijn? Hoeveel maanden ouderschapsverlof kan hij nemen? En hoe zat het nu weer met die Vlaamse aanmoedigingspremie? Antwoorden op al je vragen over ouderschapsverlof vind je hieronder.

Verder lezen? Deze inhoud is enkel voor leden

Meld je aan of word lid om dit volledig te kunnen lezen of downloaden

Anderen lazen ook dit:

Rechtspraak: Psychologische shock als reactie op aankondiging van ontslag een arbeidsongeval?

De arbeidsongevallenwet stelt dat een arbeidsongeval een plotse gebeurtenis veronderstelt die plaatsvindt tijdens en door de uitvoering van de arbeidsovereenkomst en die een letsel veroorzaakt. Maar wat is een plotse gebeurtenis?

Een arrest van het arbeidshof van Luik van 13 december 2022 bevestigt eerdere rechtspraak en een uitspraak van het Hof van Cassatie.
Om te spreken van een plotse gebeurtenis volstaat het dat er een element aanwezig is dat het letsel heeft veroorzaakt, ook als dat zich voordoet in het kader van de normale uitvoering van de arbeidsovereenkomst.

Klein verlet: Uitbreiding in geval van langdurige pleegzorg

Door een recente wijziging aan het Koninklijk Besluit van 28 augustus 1963 worden de familiebanden met pleegkinderen in het kader van langdurige pleegzorg gelijkgesteld voor alle gebeurtenissen die aanleiding geven tot klein verlet.

Komaf maken met jouw kopzorgen rond het inzetten van personeel?

Doe net als +800 socioculturele collega-organisaties, en sluit je vandaag nog aan bij Sociare!