Ga verder naar de inhoud

Jaarverslag van de interne dienst: niet meer verplicht bezorgen aan inspectie

21.09.2020

Voor veel werkgevers is het een jaarlijks terugkerende to do in hun agenda: voor 1 april moeten ze een verslag over de werking van de interne dienst preventie en bescherming op het werk opmaken.

Nieuw is dat je dit verslag niet meer moet bezorgen aan de regionale directie van het Toezicht op het Welzijn op het Werk. De werkgever moet het verslag wel nog altijd kunnen voorleggen wanneer de inspectie daarom vraagt.

Onthou dus: voor 1 april 2020 een volledig jaarverslag van 2019 opmaken over de interne dienst voor preventie en bescherming op het werk, en het document klaar houden in de organisatie.

Anderen lazen ook dit:

Telling voor werkgelegenheidsplan oudere werknemers 2021-2025

Telde jouw organisatie op 2 januari 2021 minstens 21 vte’s? Dan breng je dit jaar opnieuw verslag uit over de uitvoering van je 4-jarig werkgelegenheidsplan met acties om het aantal werknemers van 45 jaar of ouder te behouden of te verhogen. Deadline is 31 maart.

Reprobel: hoe zit dat vanaf 2021?

Het raamakkoord dat we sloten met Reprobel loopt tot en met 2020. Door de nieuwe wetgeving reprografie dekt deze inning naast kopieën sinds 2018 ook prints. Je kiest zelf of je organisatie al dan niet op dit voorstel intekent.

En de aangifte voor 2021? Die moet je nu nog niet doen: we wachten hiervoor nog op de publicatie van een kb. Pas daarna gaan de onderhandelingen over een nieuw raamakkoord van start.

Komaf maken met jouw kopzorgen rond het inzetten van personeel?

Doe net als +800 socioculturele collega-organisaties, en sluit je vandaag nog aan bij Sociare!