Ga verder naar de inhoud

Jaarverslag van de interne dienst: niet meer verplicht bezorgen aan inspectie

21.09.2020

Voor veel werkgevers is het een jaarlijks terugkerende to do in hun agenda: voor 1 april moeten ze een verslag over de werking van de interne dienst preventie en bescherming op het werk opmaken.

Nieuw is dat je dit verslag niet meer moet bezorgen aan de regionale directie van het Toezicht op het Welzijn op het Werk. De werkgever moet het verslag wel nog altijd kunnen voorleggen wanneer de inspectie daarom vraagt.

Onthou dus: voor 1 april 2020 een volledig jaarverslag van 2019 opmaken over de interne dienst voor preventie en bescherming op het werk, en het document klaar houden in de organisatie.

Anderen lazen ook dit:

Syllabus welzijn

De preventieverplichtingen die voortvloeien uit de welzijnswet gelden voor al je werknemers. Als werkgever treft je alle nodige maatregelen die nodig zijn om hun welzijn te bevorderen. Wil je er graag alles over weten? Download dan onze syllabus welzijn.

Cao laat organisaties stilstaan bij psychosociale risico's op het werk

Samen met de sociale partners ondertekenden we eind december maar liefst 6 cao's. Eentje daarvan focust zich op het voorkomen en verminderen van stress, burn-out, agressie en andere psychosociale risico’s op het werk, en wil re-integratie en progressieve werkhervatting na ziekte of ongeval bevorderen.

Komaf maken met jouw kopzorgen rond het inzetten van personeel?

Doe net als +800 socioculturele collega-organisaties, en sluit je vandaag nog aan bij Sociare!