Ga verder naar de inhoud

Deadline: aanvraag educatief verlof of Vlaams Opleidingsverlof

14.09.2021

Werknemers die tijdens het schooljaar 2021-2022 een jaaropleiding volgen en daarvoor betaald educatief verlof (BEV) of Vlaams Opleidingsverlof (VOV) willen opnemen, bezorgen jou als werkgever uiterlijk op 31 oktober 2021 het getuigschrift van regelmatige inschrijving.

Laattijdige inschrijving na 31 oktober? Dan bezorgt de werknemer het attest van inschrijving binnen 15 dagen aan de werkgever.

Goed om te weten

  • Als de werknemer deze deadlines niet respecteert, dan mag je als werkgever de opname van BEV of VOV weigeren.
  • Heeft je organisatie verschillende werknemers die een opleiding georganiseerd per schooljaar volgen? Dan is het aan te raden om na 31 oktober een collectieve planning op te maken om de opname van het educatief verlof of opleidingsverlof te regelen.
  • De terugbetalingsaanvraag voor VOV bij de Vlaamse overheid dien je te doen binnen 3 maanden na inschrijving van de werknemer. Zet dus best een datum eind november in je agenda om dit na te kijken.
  • De terugbetalingsaanvraag voor BEV bij de Brusselse overheid? Daar heb je nog wat meer tijd voor. De deadline ligt op 31 december 2022 voor opleidingen uit het schooljaar 2021-2022.

Meer weten?

  • Alles weten over Betaald Educatief Verlof? Klik hier
  • Een laatste stand van zaken rond Vlaams Opleidingsverlof? Check dit artikel
  • Een concrete vraag over je eigen organisatie? Neem dan contact op met ons consulententeam

Anderen lazen ook dit:

Syllabus welzijn

De preventieverplichtingen die voortvloeien uit de welzijnswet gelden voor al je werknemers. Als werkgever treft je alle nodige maatregelen die nodig zijn om hun welzijn te bevorderen. Wil je er graag alles over weten? Download dan onze syllabus welzijn.

Deadline: jaarlijks actieplan voorleggen aan Comité voor Preventie en Bescherming op het Werk

Elk jaar ga je aan de slag met een actieplan, waarin je de prioriteiten op vlak van preventie en welzijn op het werk blootlegt. Voor 1 november leg je dit voor aan het Comité voor Preventie en Bescherming op het werk, de vakbondsafvaardiging of de werknemers zelf.

Komaf maken met jouw kopzorgen rond het inzetten van personeel?

Doe net als +800 socioculturele collega-organisaties, en sluit je vandaag nog aan bij Sociare!