Ga verder naar de inhoud

Deadline: aanvraag educatief verlof of Vlaams Opleidingsverlof

22.09.2020

Werknemers die tijdens het schooljaar 2020-2021 een jaaropleiding volgen en daarvoor betaald educatief verlof (BEV) of Vlaams Opleidingsverlof (VOV) willen opnemen, bezorgen jou als werkgever uiterlijk op 31 oktober 2020 het getuigschrift van regelmatige inschrijving.

Laattijdige inschrijving na 31 oktober? Dan bezorgt de werknemer het attest van inschrijving binnen 15 dagen aan de werkgever.

Goed om te weten:

  • Als de werknemer deze deadlines niet respecteert, dan mag je als werkgever de opname van BEV of VOV weigeren.
  • Heeft je organisatie verschillende werknemers die een opleiding georganiseerd per schooljaar volgen? Dan is het aan te raden om na 31 oktober een collectieve planning op te maken om de opname van het educatief verlof of opleidingsverlof te regelen.

Meer weten?

  • Alle in's & out's rond vorming kan je nalezen in onze syllabus
  • Een laatste stand van zaken rond Vlaams Opleidingsverlof? Check dit artikel
  • Een concrete vraag over je eigen organisatie? Neem dan contact op met ons consulententeam

Anderen lazen ook dit:

UPDATE: Corona - socio-economische maatregelen geldig tot 30 juni 2021

De federale overheid heeft in haar strijd tegen de coronapandemie de socio-economische maatregelen uit het eerste kwartaal van dit jaar verlengd tot 30 juni 2021. Er werden ook een aantal nieuwe maatregelen aan toegevoegd. In dit nieuwsbericht geven we je een overzicht en verduidelijken we wat van toepassing is op onze sector.

Persoon die steun verleent aan slachtoffer van discriminatie heeft nu recht op dezelfde bescherming

Op aandringen van Europa heeft ook Vlaanderen de antidiscriminatiebepalingen voor een evenredige participatie op de arbeidsmarkt uitgebreid. Vanaf nu geniet ook de persoon die steun verleent aan het slachtoffer van discriminatie op de werkvloer dezelfde bescherming als het slachtoffer zelf. Het gaat om zowel formele als informele steun.

Komaf maken met jouw kopzorgen rond het inzetten van personeel?

Doe net als +800 socioculturele collega-organisaties, en sluit je vandaag nog aan bij Sociare!