Ga verder naar de inhoud

Aanmoedigingspremie voor 1/10de ouderschapsverlof vanaf 1 september 2020

13.07.2020

Sinds 2019 kunnen werknemers een 1/10de ouderschapsverlof opnemen.

Vanaf september wordt zo’n ouderschapsverlof voor werknemers in de Vlaamse social profitsector financieel interessanter omdat er net als voor andere ouderschapsverloven een aanmoedigingspremie tegenover wordt gezet.

Voorwaarden

  • De aanmoedigingspremie komt bovenop de onderbrekingsuitkering van RVA en zal 62,5 euro bruto per maand bedragen.
  • Deze aanmoedigingspremie geldt voor iedere werknemer in de social profitsector die in de 12 maanden voor de aanvang van een 1/10e ouderschapsverlof minstens 75% werkte.
  • De werknemer moet de premie zelf aanvragen bij de Vlaamse overheid, en dit binnen 6 maanden na de start van het 1/10e ouderschapsverlof.

Bron: Besluit van de Vlaamse Regering van 19 juni 2020 tot wijziging van artikel 1 en 6 van het besluit van de Vlaamse regering van 3 mei 2002 tot instelling van de aanmoedigingspremies in de Vlaamse private sociale profitsector, Staatsblad 9 juli 2020.

Anderen lazen ook dit:

Syllabus tijdskrediet en thematische verloven

Wil je alles weten over landingsbanen, voorwaarden om tijdskrediet op te nemen, ouderschapsverlof, palliatief verlof, verlof om medische bijstand of mantelzorg? Zoek niet langer: in onze syllabus lees je er alles over.

Corona-ouderschapsverlof: verlengd tot 30 september 2020

Door corona kunnen werknemers met kinderen terugvallen op een speciaal in het leven geroepen corona-ouderschapsverlof. Oorspronkelijk tot 30 juni, nu verlengd tot 30 september. In dit nieuwsbericht lees je alles over de voorwaarden en procedures.

Komaf maken met jouw kopzorgen rond het inzetten van personeel?

Doe net als +800 socioculturele collega-organisaties, en sluit je vandaag nog aan bij Sociare!