Ga verder naar de inhoud

Belangenbehartiging

Waar heeft jouw socioculturele organisatie baat bij wanneer het gaat over werkgeverschap en organisatiebeheer?


Die vraag houden we altijd in ons achterhoofd wanneer we bij Sociare aan collectieve belangenbehartiging doen. Als de enige erkende federatie aan Nederlandstalige kant van de werkgeversbank vertolken we de stem van onze leden tijdens onderhandelingen in verschillende (inter)sectorale overlegstructuren en in onze contacten met kabinetten, politici en partnerorganisaties.

Meer lezen over hoe we jouw stem vertolken?

Sectoraal

Sociare is de enige erkende werkgeversfederatie voor de socioculturele sector aan Nederlandstalige kant. Als vertegenwoordiger van de Nederlandstalige werkgevers zetelen we in verschillende paritair samengestelde organen.

Intersectoraal

Ook op het intersectorale niveau, dat van de volledige social profitsector, vertegenwoordigt Sociare haar leden in verschillende organen. Sociare is lid van Unisoc voor het federale niveau, Verso voor het Vlaams Gewest en BRUXEO voor het Brussels Gewest.

Op deze niveaus wordt de impact van federale of regionale wetgeving op de social profit bekeken en worden er standpunten ingenomen namens de volledige social profit.

Overige mandaten

Naast de sectorale en intersectorale structuren vertegenwoordigt Sociare haar leden ook nog in verschillende andere commissies en overlegstructuren.

Overleg sectorfederaties

Om de belangenbehartiging binnen de sector optimaal af te stemmen op de diversiteit aan deelsectoren organiseren we elke 6 weken een overleg met de verschillende sectorfederaties.

Socioculturele sector in cijfers

Hoe zit dat met tewerkstelling en financiering van de socioculturele sector in Vlaanderen en Brussel? We vatten het samen in enkele cijfers.

Dit vind je misschien ook interessant:

Visual website belangenbehartiging

Sociale Maribel, wat is dat nu eigenlijk?

09.07.2020

We zetten alle feiten over dit fonds dat je kan aanspreken voor loonsubsidies op een rij in deze blogpost.

Nog vragen of suggesties hierover?

Daarvoor kan je terecht bij Paulien Natens, onze adviseur Belangenbehartiging.