Ga verder naar de inhoud

Nieuwe collega: Koen Peeters

29.03.2023

Vacatures publiceren en sollicitatierondes organiseren en kandidaten wikken en wegen: het is wat. Gelukkig verdwijnen die inspanningen als sneeuw voor de zon wanneer je alweer een ferme vis aan de haak kunt slaan. We zijn geweldig content dat we onze nieuwste aanwinst aan jullie kunnen voorstellen: maak kennis met Koen Peeters, die ons consulententeam komt versterken. En hoe! Welkom Koen.

Dag Koen, welkom bij Sociare. Hoe ben jij bij ons terecht gekomen? En wat heb je hiervoor gedaan?

Na mijn studies communicatiewetenschappen (VUB) deed ik mijn burgerdienst bij het Rode Kruis. Ik bleef er nog even plakken op de dienst logistiek/verzekeringen. En daarna rolde ik helemaal in de verzekeringen. Als werkgever-verzekeringsmakelaar heb ik via de beroepsvereniging ook heel wat jaren actief kunnen meewerken aan het sociaal overleg in het specifieke paritair comité. Vlak voor de coronacrisis besliste ik om mijn zaak over te laten en even te bezinnen. Omdat ik in het algemeen gewoon echt blij wordt van informeren, advies geven en mensen correct verder helpen in een niet-commerciële context past consulent zijn bij Sociare me helemaal.


Koen bewerkt liggend

Je hebt al heel wat ervaring. Hoe spannend is het om te beginnen bij Sociare? En ken je de socioculturele sector goed?

Het is natuurlijk een beetje – gezond – spannend om ergens nieuw te beginnen. Nu ga ik aan de slag om de details van de specifieke arbeidswetgeving en sectorale regels onder de knie te krijgen. Zodat ik snel kan meedraaien in het team om de leden van Sociare verder te kunnen helpen. De socioculturele sector is een bijzonder breed begrip en bevat heel veel en heel diverse organisaties. Ik ontdek de sector graag verder. En natuurlijk vind ik sociaal en maatschappelijk engagement echt belangrijk.

Mogen we privé even binnenkijken? Waar woon je? En wat doe je graag in je vrije tijd?

Ik woon al mijn hele leven in de Vlaamse Rand rond Brussel, meer bepaald in Sterrebeek. Ik woon op mijn eentje nu mijn twee kinderen het nest uitgevlogen zijn. Dat betekent ook meer tijd om me te verliezen in een boek, om af te spreken met vrienden en naar het theater of een muziekconcert te gaan. En dat moet echt niet alleen maar blues zijn. En in het weekend, wanneer Union voetbalt, vind je me in het Brusselse Dudenpark.

Ben je al lang fan van Union? Wat maakt die club zo bijzonder?

Ik ben nog maar een paar jaar Union-fan, maar het was echt liefde op het eerste gezicht. Voetbal is er gewoon altijd een feest voor iedereen. Dat is heel bijzonder. Het maakt zelfs niet uit of de ploeg wint of verliest. En dat helemaal zonder hooligan-gedoe. Met een zwans en met Brusselse flair. Tja, voetballiefde, dat is eigenlijk niet uit te leggen.

Misschien moeten we met het hele team maar eens naar Union gaan kijken. Dankjewel, Koen. Veel succes bij de start.

Heb je een vraag voor Koen, of wil je hem graag welkom heten? Stuur hem gerust een mailtje.

Zelf een leuk verhaal of inspirerende case om te delen?

Daar maak je onze stafmedewerker communicatie & ledenrelaties altijd blij mee!