Ga verder naar de inhoud

Nieuw avontuur voor Felix

23.05.2022

In Lier mogen ze de beide handen kussen, want daar vond collega Felix De Koninck een nieuwe uitdaging. Na iets meer dan vijf jaar verlaat hij ons consulententeam. Leden met allerlei vragen zullen het voortaan zonder zijn zoetgevooisde stem moeten stellen. We gaan hem missen!

Dag Felix, waar trek je naartoe en wat ga je daar doen?

Ik kwam een fijne opportuniteit vlakbij huis tegen: bij Stad & OCMW Lier. Ik word er coördinator van het team personeelsbeheer. Alles wat met payroll en sociale wetgeving te maken heeft. Hard HR, quoi. Met andere woorden: wat ik bij Sociare geadviseerd heb, eindelijk eens in de praktijk brengen.

Felix De Koninck

Hoe lang ben je bij Sociare aan de slag geweest? En wat heb je zien veranderen in die tijd?

Ik ben bij Sociare begonnen in januari 2017, dus ik ben net geen vijfenhalf jaar in dienst geweest. Ik kan mijn periode bij Sociare onderverdelen in twee tijdsvakken. De eerste drie jaar waren een bijzonder leerrijke en diverse prelude, met veel contact met collega’s op kantoor en een fijne kruisbestuiving. Toen kwam het virus dat niet genoemd mag worden en werden we onvermijdelijk de digitale wereld in gekatapulteerd. Professioneel was dit ook een uitdagende tijd: plots was er sprake van tijdelijke werkloosheid, allerlei crisismaatregelen en werd de actualiteit volledig beheerst door één omstandigheid. We moesten snel schakelen naar online opleidingen en videocalls. Stilaan vinden we een middenweg tussen de efficiëntie van de digitale omgeving en de gezelligheid van het samenwerken.

Wat ga je missen? Wat zijn fijne herinneringen?

Het lijkt een laatste ‘captatio benevolentiae’ (nvdr.: een poging om het publiek gunstig te stemmen), maar het is de waarheid: de warme contacten met collega’s en mensen van lidorganisaties, tijdens vormingen, telefoongesprekken, begeleidingen … We werken in een sector met een groot hart en dat toont zich in de manier waarop er samengewerkt wordt.

Op welke realisatie ben je het meest trots?

Ik vind het moeilijk om één ding te noemen. Ik denk dat ik bij Sociare een frisse blik heb binnengebracht en geen schrik heb gehad om dingen te vernieuwen en opnieuw uit te denken. Van kleine zaken tot de lay-out van onze opleidingen tot een nieuwe website of de uitbouw van werktijd.be, ik was graag betrokken bij projecten die Sociare nog waardevoller maken voor onze leden.

Heb je nog goede raad voor Sociare?

Blijf de verbinding zoeken met elkaar en met de sector. Ik vertrek op een moment dat er net weer allerlei initiatieven beginnen te leven: het samenzijn op kantoor wordt opnieuw heel aangenaam. Het feest voor 30 jaar Sociare komt eraan. Sociare moet de vinger aan de pols blijven houden en wat er leeft bij organisaties goed blijven capteren. Een betrouwbare adviesverlener en belangenbehartiger kent niet alleen z’n pappenheimers, maar begrijpt ook de kleine finesses van werken in de socioculturele sector. Dat onderscheidt Sociare van pakweg een sociaal secretariaat of advocatenkantoor.

Dankjewel Felix. Het ga je goed en we wensen je veel succes met het nieuwe avontuur!

Zelf een leuk verhaal of inspirerende case om te delen?

Daar maak je onze stafmedewerker communicatie & ledenrelaties altijd blij mee!