Ga verder naar de inhoud

Opleidingen

Socioculturele professionals helpen om de complexe arbeidswetgeving en ingewikkelde sectorale regels onder de knie te krijgen: onze consulenten en externe lesgevers doen niets liever!

Ontdek de mogelijkheden van de tijdsregistratietool werktijd.be - september 2022

26 september 2022
online
Een paar jaar geleden ontwikkelden we een superhandige online tool voor tijdsregistratie, volledig afgestemd op de noden van de socioculturele sector: Werktijd.be. Intussen wordt de tool al door 1 op 4 van onze lidorganisaties gebruikt.
Zelf ontdekken wat de mogelijkheden voor jouw organisatie zijn? Tijdens ons gratis webinar nemen we je mee op een (gegidste) rondleiding doorheen het instrument.

Actua - oktober 2022

14 oktober 2022
online
Benieuwd naar de impact van bepaalde beslissingen van de federale en Vlaamse regering op je organisatie? Wil je weten wat er wijzigde sinds het begin van dit jaar en wat we in de volgende maanden kunnen verwachten? Volg dan zeker ons actua-webinar, dan ben je op enkele uren tijd weer helemaal mee!

Basiscursus kort - najaar 2022

20 oktober 2022
Ravensteingalerij 28/3 1000 BRUSSEL
Op drie dagen leer je tijdens de Basiscursus Kort alles over de verschillende fases van tewerkstelling in Paritair Comité 329 voor de socioculturele sector, aan de hand van kapstokken en knipperlichten.
Deze korte versie van onze langere Basiscursus is ideaal voor bestuurders, coördinatoren...die maar af en toe in aanraking komen met sociaal recht of nood hebben aan een opfrissing van hun kennis.

Een welzijnsbeleid in samenwerking met je externe dienst - november 2022

18 november 2022
online
Zodra je mensen te werk stelt, ben je meteen ook verantwoordelijk voor de veiligheid en de gezondheid van uw werknemers. De wet op het welzijn op het werk verplicht (kleine) werkgevers om aan te sluiten bij een externe dienst voor preventie en bescherming op het werk. Deze dienst dient je optimaal te ondersteunen bij de uitbouw van je welzijnsbeleid.
Maar wat betekent nu die aansluiting bij de externe dienst, en wat kan je van hen verwachten, en wat niet?
De vele opleidingen die we al bij jullie volgden werden steeds met veel kennis van zaken gegeven. Er heerst altijd een heel open sfeer, met lesgevers waar je werkelijk alles aan mag vragen!

Myrna Oudega - Trias

Wat mag je verwachten?

Onze één- of meerdaagse opleidingen zijn laagdrempelig en toegankelijk, met ruimte voor eigen vragen en het uitwisselen van ervaringen met collega's uit de hele sector.

We evalueren ons aanbod voortdurend, en hechten daarbij veel belang aan de feedback van onze leden.

Suggesties voor toekomstige opleidingen of verbeterpunten? Meld ze zeker bij de collega's van team vormingen.

Intersectoraal aanbod

Sociare werkt regelmatig samen met partners aan een gedeeld aanbod. Ontdek het aanbod hieronder. Voor meer informatie of vragen kan je bij de aanbieders zelf terecht.

Groeilabz

Groeilabz is een opleidingsformat voor managers binnen sociale ondernemingen dat we aanbieden samen met Verso, Groep Maatwerk, Herwin, SOM, Vlaams Welzijnsverbond, Zorggezind en Zorgnet-Icuro.

Hands on Inclusion

Met de steun van tal van partners en ESF-middelen wil Hands on Inclusion van een inclusieve arbeidsmarkt met diverse talenten het nieuwe normaal maken, onder meer via intensieve en interactieve bootcamps voor ondernemingen.

HRwijs

HRwijs is een project van Verso (Vereniging voor Social Profit Ondernemingen) en geeft advies in medewerkersbeleid aan werkgevers in de social profit. Als social profit werkgever kan je bij HRwijs eveneens terecht voor laagdrempelige vormingen en inspiratiesessies

VIVO

Ook bij Vivo vind je heel wat vormingen en opleidingen voor de socioculturele sector. Nieuw is de samenwerking met het federale vormingsfonds FeBi. Via deze samenwerking zorgen de partners voor een uitgebreid sector-overstijgend aanbod.

Jouw ideale opleiding niet gevonden?

Een opleiding helemaal op de leest van jouw organisatie of deelsector geschoeid? Komt voor elkaar, als je ons boekt voor een opleiding op maat. Zo tillen onze experten je sociaal-juridische kennis snel naar een hoger niveau. De inhoudelijke focus, de locatie, het aantal deelnemers: je kiest het helemaal zelf!