Ga verder naar de inhoud

Opleidingen

Socioculturele professionals helpen om de complexe arbeidswetgeving en ingewikkelde sectorale regels onder de knie te krijgen: onze consulenten en externe lesgevers doen niets liever!

Gratis Infosessie | Ontdek de mogelijkheden van werktijd.be

30 mei 2024
Online

Een paar jaar geleden ontwikkelden we een superhandige online tool voor tijdsregistratie, volledig afgestemd op de noden van de socioculturele sector: Werktijd.be. Intussen wordt de tool al door 40% van onze lidorganisaties gebruikt.

Zelf ontdekken wat de mogelijkheden voor jouw organisatie zijn? Tijdens ons gratis webinar nemen we je mee op een (gegidste) rondleiding doorheen het instrument.

Re-integratie van langdurig zieken en vaststelling definitieve ongeschiktheid

30 mei 2024
Online

Langdurig zieke werknemers die na een periode thuis hun comeback maken op de werkvloer: vroeg of laat komt dat in elke organisatie wel eens voor. Maar hoe pak je dat nu best aan? Wat zijn de rechten en plichten van de werkgever én de werknemer? Hoe verloopt zo’n re-integratietraject in de praktijk? Hoe verloopt de vaststelling van definitieve ongeschiktheid nu deze procedure is losgekoppeld van het re-integratietraject? Tijdens deze voormiddag wijzen we je op de valkuilen en opportuniteiten.

Einde arbeidsovereenkomsten

06 juni 2024
Ravensteingalerij 28/3, Brussel

Het ontslagrecht is een complexe materie. Er zijn een heleboel regels en vormvereisten waar je rekening mee moet houden. Daarom organiseert Sociare een opleiding rond dit thema. Stap voor stap bespreken we de verschillende ontslagprocedures.

Wat na de sociale verkiezingen?

13 juni 2024
Ravensteingalerij 28/3, Brussel

In het voorjaar van 2024 loopt de procedure sociale verkiezingen, maar we kijken nu al vooruit naar wat daarna komt. Want eens de verkiezingen achter de rug zijn wil dat niet zeggen dat het werk er helemaal op zit. Dan komt de installatie van het comité voor preventie en bescherming op het werk en/of de ondernemingsraad eraan. Hoe je daaraan begint vertellen we in deze infosessie.

De vele opleidingen die we al bij jullie volgden werden steeds met veel kennis van zaken gegeven. Er heerst altijd een heel open sfeer, met lesgevers waar je werkelijk alles aan mag vragen!

Myrna Oudega - Trias

Wat mag je verwachten?

Onze één- of meerdaagse opleidingen zijn laagdrempelig en toegankelijk, met ruimte voor eigen vragen en het uitwisselen van ervaringen met collega's uit de hele sector.

We evalueren ons aanbod voortdurend, en hechten daarbij veel belang aan de feedback van onze leden.

Suggesties voor toekomstige opleidingen of verbeterpunten? Meld ze zeker bij de collega's van team vormingen.

Kwaliteitslabel

Voor onze opleidingen behaalden we na een grondige screening het BC 9022 kwaliteitslabel. Daarmee zijn onze opleidingen erkend in het kader van het Vlaams Opleidingsverlof.

BC Certified logo BC 9022

Intersectoraal aanbod

Sociare werkt regelmatig samen met partners aan een gedeeld aanbod.

Jouw ideale opleiding niet gevonden?

Een opleiding helemaal op de leest van jouw organisatie of deelsector geschoeid? Komt voor elkaar, als je ons boekt voor een opleiding op maat. Zo tillen onze experten je sociaal-juridische kennis snel naar een hoger niveau. De inhoudelijke focus, de locatie, het aantal deelnemers: je kiest het helemaal zelf!