Ga verder naar de inhoud

Opleidingen

Socioculturele professionals helpen om de complexe arbeidswetgeving en ingewikkelde sectorale regels onder de knie te krijgen: onze consulenten en externe lesgevers doen niets liever!

Ontdek de mogelijkheden van de tijdsregistratietool werktijd.be - mei 2022

31 mei 2022
online
Een paar jaar geleden ontwikkelden we een superhandige online tool voor tijdsregistratie, volledig afgestemd op de noden van de socioculturele sector: Werktijd.be. Intussen wordt de tool al door 1 op 4 van onze lidorganisaties gebruikt.
Zelf ontdekken wat de mogelijkheden voor jouw organisatie zijn? Tijdens ons gratis webinar nemen we je mee op een (gegidste) rondleiding doorheen het instrument.

Infosessie CAO telewerk (gratis)

16 juni 2022
Online vorming
Binnen het pc 329.01 wordt een collectieve arbeidsovereenkomst afgesloten met betrekking tot thuiswerk/telewerk. Deze cao wordt gesloten ter uitvoering van het Vlaams Intersectoraal Akkoord voor de social/non-profitsectoren (‘VIA 6’) van 30/3/2021. In de cao engageren de sociale partners zich om besprekingen te voeren met het oog op het mogelijk maken van telewerk/thuiswerk en het maken van concrete afspraken hierover. Wat dat betekent voor het sociaal overleg binnen jouw organisatie ontdek je tijdens onze gratis infosessie op 16 juni 2022.

Middagsessie: Werknemers delen. Wat kan en mag?

21 juni 2022
Online vorming
Wil je samenwerken met een andere organisatie en werknemers in één pool laten samenwerken? Wil je een werknemer tijdelijk inzetten in een andere organisatie? Of samen met een andere organisatie iemand aanwerven? Mag dat wel?

Terbeschikkingstelling van werknemers is in België in principe verboden. Je mag je werknemers dus niet onder het gezag van een andere werkgever laten werken. Gelukkig bestaan er enkele uitzonderingen op en zijn er mogelijkheden om je werknemers te delen zonder het verbod te schenden.

Infosessie: hoe werk ik een telewerkbeleid uit?

23 juni 2022
Online vorming

Regelmatig telewerk zal nooit meer helemaal verdwijnen. Het is dan ook cruciaal dat je hier als werkgever een duidelijke visie over hebt, die ook op arbeidsrechtelijk vlak waterdicht is. Wil je structureel of occasioneel telewerk invoeren? Hoe voer je het in, voor wie en hoe organiseer je het allemaal praktisch? Welke rol spelen de werknemersvertegenwoordigers?

De vele opleidingen die we al bij jullie volgden werden steeds met veel kennis van zaken gegeven. Er heerst altijd een heel open sfeer, met lesgevers waar je werkelijk alles aan mag vragen!

Myrna Oudega - Trias

Wat mag je verwachten?

Onze één- of meerdaagse opleidingen zijn laagdrempelig en toegankelijk, met ruimte voor eigen vragen en het uitwisselen van ervaringen met collega's uit de hele sector.

We evalueren ons aanbod voortdurend, en hechten daarbij veel belang aan de feedback van onze leden.

Suggesties voor toekomstige opleidingen of verbeterpunten? Meld ze zeker bij de collega's van team vormingen.

Intersectoraal aanbod

Sociare werkt regelmatig samen met partners aan een gedeeld aanbod. Ontdek het aanbod hieronder. Voor meer informatie of vragen kan je bij de aanbieders zelf terecht.

Groeilabz

Groeilabz is een opleidingsformat voor managers binnen sociale ondernemingen dat we aanbieden samen met Verso, Groep Maatwerk, Herwin, SOM, Vlaams Welzijnsverbond, Zorggezind en Zorgnet-Icuro.

Hands on Inclusion

Met de steun van tal van partners en ESF-middelen wil Hands on Inclusion van een inclusieve arbeidsmarkt met diverse talenten het nieuwe normaal maken, onder meer via intensieve en interactieve bootcamps voor ondernemingen.

HRwijs

HRwijs is een project van Verso (Vereniging voor Social Profit Ondernemingen) en geeft advies in medewerkersbeleid aan werkgevers in de social profit. Als social profit werkgever kan je bij HRwijs eveneens terecht voor laagdrempelige vormingen en inspiratiesessies

VIVO

Ook bij Vivo vind je heel wat vormingen en opleidingen voor de socioculturele sector. Nieuw is de samenwerking met het federale vormingsfonds FeBi. Via deze samenwerking zorgen de partners voor een uitgebreid sector-overstijgend aanbod.

Jouw ideale opleiding niet gevonden?

Een opleiding helemaal op de leest van jouw organisatie of deelsector geschoeid? Komt voor elkaar, als je ons boekt voor een opleiding op maat. Zo tillen onze experten je sociaal-juridische kennis snel naar een hoger niveau. De inhoudelijke focus, de locatie, het aantal deelnemers: je kiest het helemaal zelf!