Ga verder naar de inhoud

Opleidingen

Socioculturele professionals helpen om de complexe arbeidswetgeving en ingewikkelde sectorale regels onder de knie te krijgen: onze consulenten en externe lesgevers doen niets liever!

Infosessie | Nieuwe regels langdurig zieke werknemers

08 december 2022
Online
Er zijn heel wat wijzigingen als het gaat om langdurig zieke werknemers. In deze infosessie maken we je wegwijs in de nieuwe regelgeving.

Vorming | Alles over pensioen

12 januari 2023
Ravensteingalerij 28/3 1000 BRUSSEL
Wil je graag je oudere werknemers met raad en daad bijstaan bij de voorbereiding van hun pensioen? Schrijf je dan zeker in voor deze interessante vorming.

Op één voormiddag dompelen prof. Gerrit Van Daele (UGent) en Danny Deyaert (bestuurder Fitrama) je helemaal onder in de wondere wereld van de verschillende pensioenstelsels. Na deze vorming ben je helemaal op de hoogte over wat je kan doen om je medewerkers de correcte info en het juiste advies te geven.

Infosessie | Besparingsmaatregelen

24 januari 2023
Online

Door de afgelopen coronacrisis, de huidige economische crisis, de hoge energiekosten, de vele indexeringen van de lonen, en het uitblijven van indexering van de middelen, moeten veel organisaties nadenken over besparingsmaatregelen.

In deze infosessie geven we je een overzicht van mogelijke besparingen op personeelskosten. We staan ook even stil bij je verplichtingen wanneer je in het slechtste geval moet overgaan tot (meervoudig) ontslag.

ActuaPlus 2023 – reeks van 5 online infosessies

27 januari 2023
Online
Als eerste op de hoogte zijn van alle actuele sociale informatie? Sluit je dan ook in 2023 aan bij onze vaste ActuaPlus-groep. Vijf keer per jaar geven we jou, als specialist personeelszaken, een complete update van alles wat er reilt en zeilt op de verschillende bestuursniveaus en praten we je bij over alle kreten en gefluister van het sociaal overleg.

Jaarrekeningen – voorjaar 2023

31 januari 2023
Ravensteingalerij 28 1000 BRUSSEL
De jaarrekening, met onder andere de balans en de resultatenrekening, is dé financiële vertaling van de werking van je organisatie in het voorbije werkjaar en bevat dus een schat aan informatie. Je kan daarom maar beter zorgen dat je zo'n jaarrekening begrijpt. Na het volgen van deze opleiding sta je sterker in je schoenen bij gerichte beleidsvragen in je Raad van Bestuur of bij de voorstelling van de jaarrekening op je Algemene Vergadering.

Basiscursus sociale wetgeving socioculturele sector (pc 329) - voorjaar 2023

02 februari 2023
Ravensteingalerij 28 1000 BRUSSEL
Wil je een stevige sociaaljuridische basis leggen en tegelijk ook de sectorale regels en afspraken leren kennen? Dan is onze basiscursus 329 exact wat je nodig hebt! Onze Sociare-consulenten gidsen je opnieuw door het kluwen van arbeidsovereenkomsten, verlofregelingen en kostenvergoedingen.

Infosessie | Actua - februari 2023

10 februari 2023
Online
Benieuwd naar de impact van bepaalde beslissingen van de federale en Vlaamse regering op je organisatie? Wil je weten wat er wijzigde sinds het begin van dit jaar en wat we in de volgende maanden kunnen verwachten? Volg dan zeker ons Actua-webinar, dan ben je op enkele uren tijd weer helemaal mee!
De vele opleidingen die we al bij jullie volgden werden steeds met veel kennis van zaken gegeven. Er heerst altijd een heel open sfeer, met lesgevers waar je werkelijk alles aan mag vragen!

Myrna Oudega - Trias

Wat mag je verwachten?

Onze één- of meerdaagse opleidingen zijn laagdrempelig en toegankelijk, met ruimte voor eigen vragen en het uitwisselen van ervaringen met collega's uit de hele sector.

We evalueren ons aanbod voortdurend, en hechten daarbij veel belang aan de feedback van onze leden.

Suggesties voor toekomstige opleidingen of verbeterpunten? Meld ze zeker bij de collega's van team vormingen.

Intersectoraal aanbod

Sociare werkt regelmatig samen met partners aan een gedeeld aanbod. Ontdek het aanbod hieronder. Voor meer informatie of vragen kan je bij de aanbieders zelf terecht.

Groeilabz

Groeilabz is een opleidingsformat voor managers binnen sociale ondernemingen dat we aanbieden samen met Verso, Groep Maatwerk, Herwin, SOM, Vlaams Welzijnsverbond, Zorggezind en Zorgnet-Icuro.

Hands on Inclusion

Met de steun van tal van partners en ESF-middelen wil Hands on Inclusion van een inclusieve arbeidsmarkt met diverse talenten het nieuwe normaal maken, onder meer via intensieve en interactieve bootcamps voor ondernemingen.

HRwijs

HRwijs is een project van Verso (Vereniging voor Social Profit Ondernemingen) en geeft advies in medewerkersbeleid aan werkgevers in de social profit. Als social profit werkgever kan je bij HRwijs eveneens terecht voor laagdrempelige vormingen en inspiratiesessies

VIVO

Ook bij Vivo vind je heel wat vormingen en opleidingen voor de socioculturele sector. Nieuw is de samenwerking met het federale vormingsfonds FeBi. Via deze samenwerking zorgen de partners voor een uitgebreid sector-overstijgend aanbod.

Jouw ideale opleiding niet gevonden?

Een opleiding helemaal op de leest van jouw organisatie of deelsector geschoeid? Komt voor elkaar, als je ons boekt voor een opleiding op maat. Zo tillen onze experten je sociaal-juridische kennis snel naar een hoger niveau. De inhoudelijke focus, de locatie, het aantal deelnemers: je kiest het helemaal zelf!