Ga verder naar de inhoud

Syllabus arbeid en zwangerschap

25.09.2020

Een werkneemster die zwanger is, heeft recht op moederschapsrust, ook wel
zwangerschapsverlof
en bevallingsverlof genoemd. Dat verlof is opgedeeld in twee delen: de prenatale en de postnatale rustperiode.

Verder lezen? Deze inhoud is enkel voor leden

Meld je aan of word lid om dit volledig te kunnen lezen of downloaden

Anderen lazen ook dit:

Tijdelijk werkloos of arbeidsongeschikt tijdens prenataal verlof? Overdragen naar postnataal verlof mogelijk vanaf 1 maart 2020

Heb je zwangere medewerksters in dienst die tijdens hun prenataal verlof tijdelijk werkloos of arbeidsongeschikt worden? Sinds juni kunnen ze die periodes overdragen naar hun postnataal verlof. Zo blijft dat postnatale verlof even lang als dat van zwangere collega's die tijdens de 6 weken voor de vermoedelijke bevallingsdatum wel konden blijven (tele)werken. Deze nieuwe bepalingen gaan retroactief in op 1 maart 2020.

Landingsbanen in PC 329

Een tijdskrediet type landingsbaan is een vorm van loopbaanonderbreking waarbij een werknemer vanaf een bepaalde leeftijd het vliegtuig van z'n carrière rustig richting pensioen-terminal kan manoeuvreren. In principe kan een werknemer vanaf de leeftijd van 60 jaar dan 4/5e of halftijds gaan werken, waarbij voor de gewerkte uren loon wordt betaald en voor de uren in landingsbaan een uitkering wordt betaald door de RVA.

Kan dat ook voor werknemers jonger dan 60? Welke voorwaarden gelden? Je leest alles over landingsbanen in PC 329 hieronder.

Komaf maken met jouw kopzorgen rond het inzetten van personeel?

Doe net als +800 socioculturele collega-organisaties, en sluit je vandaag nog aan bij Sociare!