Ga verder naar de inhoud

Ontslag om dringende redenen: wat zegt de rechtspraak?

01.09.2014

Het Arbeidshof van Brussel deed in 2014 2 interessante uitspraken waarin het een aantal basisvoorwaarden herhaalt voor een geldig ontslag om dringende redenen.

Het maakt ook duidelijk dat op het eerste gezicht voldoende zware fouten, zoals diefstal of deelnemen aan een sportwedstrijd tijdens een periode van arbeidsongeschiktheid, niet automatisch een ontslag om dringende redenen rechtvaardigen.

Verder lezen? Deze inhoud is enkel voor leden

Meld je aan of word lid om dit volledig te kunnen lezen of downloaden

Anderen lazen ook dit:

Telethuiswerk: hoe organiseer ik het praktisch in coronatijden?

Om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, is het telethuiswerk de regel bij alle ondernemingen, verenigingen en diensten voor alle personeelsleden wiens functie zich ertoe leent, in de mate dat de continuïteit van de bedrijfsvoering, de activiteiten en de dienstverlening dit toelaat. Je maakt hier best praktische afspraken over met je werknemers, afgestemd op de huidige situatie. Lees meer in deze update.

25-dagenregel wordt in 2021 50-dagenregel voor bepaalde functies

Monitoren die werken onder de zogenaamde 25-dagenregel of artikel 17 mogen in 2021 uitzonderlijk 50 in plaats van 25 dagen presteren. Dat wordt bepaald door een koninklijk besluit. De maatregel gaat retroactief in vanaf 1 januari 2021.

Komaf maken met jouw kopzorgen rond het inzetten van personeel?

Doe net als +800 socioculturele collega-organisaties, en sluit je vandaag nog aan bij Sociare!