Ga verder naar de inhoud

Tot ziens Chloé

31.01.2022

Er lonkt nieuw avontuur voor Chloé Wolfs, die vandaag afscheid neemt van Sociare. Chloé was sinds oktober 2016 onze rots in de branding voor all things communicatie en ledenrelaties. Chloé zoekt nieuwe horizonten op in dezelfde branche. Hou haar (en haar pen) maar in de gaten.

Dag Chloé. Je vertrekt, verdorie. Wat ga je in de toekomst doen?

"Vanuit de goesting om nog meer te schrijven startte ik in 2020 als copywriter & communicatie-sidekick voor kleine ondernemers en social profit organisaties. Een bijberoep dat me al sneller dan ik had verwacht boven het hoofd is gegroeid, waardoor het niet meer combineerbaar was met mijn werk voor Sociare. Ik vind het spannend om als fulltime zelfstandige aan de slag te gaan, maar ik heb er heel veel zin in!"

Chloé 2021

Wat heb je zien veranderen bij Sociare in de tijd dat je hier werkte?

"Net als in veel andere organisaties hebben we de afgelopen vijf jaar écht de switch naar online gemaakt. Corona heeft daar natuurlijk ook een flink aandeel in gehad. In 2016 droomden we ervan om webinars te organiseren. Maar we hadden echt koudwatervrees. Er waren wel wat kleine experimenten, maar we hielden het bij onze veilige, klassikale opleidingen. Nu draaien we onze hand niet meer om voor een online infosessie meer of minder. In de periode dat ik startte, stonden we vooral bekend om onze adviesverlening naar werkgevers. Sindsdien hebben we hard gewerkt om ook ons werk als belangenbehartiger en als spreekbuis van de socioculturele werkgevers onder de aandacht te brengen."

Wat ga je missen als je niet meer voor Sociare werkt?

"Ik zou hier heel oppervlakkige dingen kunnen opnoemen, zoals werken tussen de muurtekeningen van mijn idool Eva Mouton op kantoor, of de mand met Chocotoffs waarvan de bodem nooit in zicht leek te komen. Maar ik ga toch vooral het team en de leden missen. Het was een voorrecht om samen te mogen werken met zulke gedreven en empathische mensen."

Waaraan ga je met plezier terugdenken?

"Vlak nadat ik bij Sociare begon te werken, bleek ik onverwacht zwanger te zijn van onze tweede dochter. Daardoor ging ik tijdens mijn eerste jaar al meteen voor een langere periode afwezig zijn, en daar had ik het moeilijk mee. Maar iedereen reageerde toen zo lief en positief, daar ben ik nog altijd heel dankbaar voor. Ik was daardoor ook heel gemotiveerd om zo weinig mogelijk teammomenten te missen. Zo kwam het dat ik met mijn 4 weken oude dochter met plezier op bezoek ging toen de collega’s op tweedaagse waren."

Op welke realisatie ben je het meest trots?

"Ik heb supergraag gewerkt aan de jaarmagazines. Interviewen en schrijven is mijn lang leven, dus dat waren momenten dat de tijd voorbij vloog. Maar ook het traject rond de nieuwe website vond ik erg boeiend. Het was heel speciaal om die op een goed half jaar tijd helemaal tot leven te zien komen, van vaag concept tot een online plek waar onze leden zich als een vis in het water voelen."

Heb je nog goede raad voor Sociare? En voor de sector?

"Aan Sociare: blijven voortdoen zoals jullie bezig zijn. Met jullie menselijke aanpak van moeilijke sociaaljuridische topics maken jullie écht een verschil. Aan de sector: een extra portie draagkracht om het vol te houden tot de coronapandemie voorbij is. Ik bewonder jullie drive, en hoop dat jullie beseffen dat de voorbije 2 jaar zonder jullie inzet voor veel mensen nog een pak zwaarder zou zijn geweest."

Dankjewel Chloé. Het ga je goed en we wensen je veel succes met het nieuwe avontuur!

Zelf een leuk verhaal of inspirerende case om te delen?

Daar maak je onze stafmedewerker communicatie & ledenrelaties altijd blij mee!