Workshop vzw: wettelijke verplichtingen, publicaties en bekendmakingen

vrijdag 21/09/2018
Vorming

Al wie een vzw runt, moet wettelijk gezien aan bepaalde verplichtingen voldoen: gegevens bijhouden, bekendmaken, ter inzage houden, neerleggen en laten publiceren.

Ledenregister, wijzigingen van het bestuur, statutenwijzigingen, jaarrekeningen...: daarvoor gelden allemaal specifieke regels. Vind je het moeilijk om door het bos de bomen nog te zien? Geen nood: in deze workshop zetten we al die regels op een bevattelijke manier op een rij.

 

Programma

Een compleet overzicht van alle verplichtingen van vzw’s op vlak van registratie van gegevens, publicaties en bekendmakingen.

 

Lesgever

Dylan Peere beschikt door zijn voorgaande en huidige jobs, en door zijn ervaringen als bestuurder, over uitgebreide financiële expertise en kennis over de werking van een socioculturele organisatie. Dylan is ook gastlector vzw-wetgeving aan Vivès Hogeschool Kortrijk. 

 

Wanneer?

vrijdag 21 september 2018

  • van 9u30 (onthaal vanaf 9u) tot 13u

  

Waar?

Sociare, Ravensteingalerij 28 (3de verdieping) 1000 Brussel

(wegbeschrijving: zie www.sociare.be, klik door naar 'contact')

  

Deelnameprijs

76 euro per persoon, inclusief documentatiemap

  

Inschrijven

Inschrijven kan via deze link.  Je ontvangt vervolgens een inschrijvingsbevestiging en factuur. 

Wijziging of annulering van de inschrijving? Je kunt het inschrijvingsreglement hier raadplegen. 

 

Meer info

Bel of mail 02/503.18.11; vormingen@sociare.be

 

Logo Scwitch

Op zoek naar begeleiding rond vzw-beheer? 1 adres: SCWITCH, dienstverlener voor zakelijk organisatiemanagement via info@scwitch.be. 

SCWITCH verleent diensten, aangepast aan de sector, op maat van socioculturele organisaties, in de vorm van instrumenten en organisatiebegeleiding. Statuten- en bestuurswijziging zonder kopzorgen, betere en goedkopere organisatiediensten, handige vzw-beheersinstrumenten, echt relevante open source informatie, modellen en checklists: SCWITCH. En bespaar tijd, kosten en energie.