Wat na de sociale verkiezingen? Alles over comité, ondernemingsraad en vakbondsafvaardiging

donderdag 17/12/2020
Vorming

De sociale verkiezingen zijn achter de rug, maar dat wil niet zeggen dat het werk er voor jou als werkgever al helemaal op zit. Want daarna moet je het comité voor preventie en bescherming op het werk en/of de ondernemingsraad installeren.

Maar hoe begin je daar nu aan? Eenmaal geïnstalleerd, wat wordt er zoal op die vergaderingen besproken? En wat dan met de vakbondsafvaardiging?

In deze opleiding gaan we dieper in op de oprichting, werking en bevoegdheden van de ondernemingsraad, het comité voor preventie en bescherming op het werk en de vakbondsafvaardiging. Daarnaast bekijken we samen een model van huishoudelijk reglement voor elk orgaan, waarin je concrete afspraken kunt opnemen.

 

Voor wie?

Deze opleiding is bedoeld voor...

  • coördinatoren, personeelsverantwoordelijken of bestuurders van socioculturele organisaties die in 2020 wettelijk verplicht zijn om sociale verkiezingen te organiseren

 

Lesgever

Kristien Musch - consulent Sociare

 

Wanneer?

Donderdag 17 december 2020

  • van 9u30 (onthaal vanaf 9u) tot 16u30

BELANGRIJK: deze datum is onder voorbehoud in functie van de evolutie van de gezondheidstoestand naar aanleiding van de coronacrisis. Inschrijven kan pas wanneer we meer zekerheid hebben dat de opleiding dan kan doorgaan.

 

Waar? 

Sociare, Ravensteingalerij 28, 1000 Brussel (3de verdieping)

Niet zeker hoe je er geraakt? Check onze wegbeschrijving.

 

Deelnameprijs

119 euro per persoon, documentatie inbegrepen

 

Inschrijven 

  • BELANGRIJK: deze datum is onder voorbehoud in functie van de evolutie van de gezondheidstoestand naar aanleiding van de coronacrisis. Inschrijven kan pas wanneer we meer zekerheid hebben dat de opleiding dan kan doorgaan.
  • Vanaf 2020 gaan wij volledig digitaal voor onze opleidingen. Dat wil zeggen dat de slides en documentatie niet meer standaard door ons afgeprint zullen worden. Je ontvangt alles de middag voor de start van de opleiding in je mailbox, zodat je zelf prints kan maken en meebrengen, mocht je dat willen.
  • Je kan enkel inschrijven voor deze opleidingen wanneer je werknemer of bestuurder bent van een organisatie die is aangesloten bij Sociare. Inschrijvingen van niet-leden zullen wij niet aanvaarden. Ben je niet zeker of je organisatie lid is van Sociare? Contacteer ons dan eerst via vormingen@sociare.be voor je inschrijft.
  • Wijziging of annulering van de inschrijving? Bekijk dan zeker eerst ons inschrijvingsreglement.
  • Ter info voor de sportsector: deze opleiding wordt geregistreerd in de databank van Sport Vlaanderen.

 

Meer info

Bel of mail 02/503.18.11; vormingen@sociare.be.