Workshop 'Meer diversiteit in je personeelsbeleid' ism HRwijs - GRATIS

vrijdag 10/05/2019
Vorming

Voelen medewerkers zich goed in je organisatie, ongeacht hun origine, religie, gender, mogelijke handicap of seksuele voorkeur? Hou je als werkgever voldoende rekening met hun verschillen? En welke concrete stappen kan je als organisatie zetten om ervoor te zorgen dat je werknemersgroep een meer realistische afspiegeling wordt van de diverse samenleving waarin we leven?

Tijdens deze workshop onder begeleiding van HRwijs nemen we jullie resultaten na het invullen van de Checklist Diversiteit onder de loep. We bespreken tendensen en gaan in gesprek met elkaar over de belangrijkste werk- en pijnpunten die we in de praktijk tegenkomen en helpen jullie met advies en praktische tools.

In het tweede deel van de workshop geven we nog een aantal praktische tips om leesbare vacatureteksten te schrijven, zodat je vacature zeker niemand (onbedoeld) uitsluit en je de juiste kandidaten bereikt. 

 

Lesgever

Fatma Qorlazja, HR-adviseur bij HRwijs

 

Voorbereiding

  • Voor deze workshop doorloop je best al op voorhand de Checklist Diversiteit (geschatte tijd: 30 minuten). Dit is belangrijk, omdat de workshop vertrekt van de resultaten die hieruit naar voor komen
  • Ook vragen we om een (vaak terugkerende) vacaturetekst van je eigen organisatie mee te brengen naar de workshop. Dit mag digitaal op je eigen laptop of op papier.

 

Doelgroep

Deze workshop is er voor iedereen die...

  • coördinator, stafmedewerker, personeelsverantwoordelijke, bestuurder…is bij een socioculturele organisatie
  • werk wil maken van meer diversiteit op de werkvloer

Het aantal deelnemers is beperkt – max. 2 deelnemers van dezelfde organisatie

 

Wanneer?

Vrijdag 10 mei 2019

  • van 9u30 (onthaal vanaf 9u) tot 12u

 

 

Waar?

Sociare, Ravensteingalerij 28, 1000 Brussel (3de verdieping)

Niet zeker hoe je er geraakt? Check onze wegbeschrijving.

 

Deelnameprijs

Gratis

 

Inschrijven

  • Inschrijven kan via deze link.  Je ontvangt daarna nog een inschrijvingsbevestiging van ons.
  • Je kan enkel inschrijven voor deze opleidingen wanneer je werknemer of bestuurder bent van een organisatie die is aangesloten bij Sociare. Inschrijvingen van niet-leden zullen wij niet aanvaarden. Ben je niet zeker of je organisatie lid is van Sociare? Contacteer ons dan eerst via vormingen@sociare.be voor je inschrijft.
  • Ben je ingeschreven en kan je toch niet komen? Graag een seintje op dit adres, zo kunnen we je plaats doorgeven aan een andere deelnemer.
  • Ter info voor de sportsector: deze opleiding wordt geregistreerd in de databank van Sport Vlaanderen.

 

Meer info

Bel of mail 02/503.18.11; vormingen@sociare.be