Ledenlunch: aan de slag met je sociale impact

dinsdag 05/06/2018
Netwerking

ledenlunch 5 juni

 

Milieuvriendelijk gedrag stimuleren, armoede bestrijden... Als socioculturele organisatie wil je graag dat wat je doet ook maatschappelijke impact heeft. Om nieuwe fondsen te werven, op een andere manier te communiceren of om te begrijpen welke effecten je activiteiten hebben en hoe je die kan verbeteren.

Klinkt allemaal mooi, maar hoe pak je dat in de praktijk aan? Tijdens een nieuwe gratis ledenlunch dompelen we jou als Sociare-lid graag onder in de wondere wereld van de social impact bonds en de maatschappelijke impactmeting.

 

Programma


1) Social impact bonds: impactgerichte financiering voor jouw organisatie?

In de zoektocht naar financiële middelen voor maatschappelijke projecten zijn social impact bonds een nieuwe vorm van impactgerichte financiering. Overheidsinstanties, private investeerders en een sociale onderneming werken daarbij samen voor de uitvoering van een maatschappelijk programma.

Yvette Verleisdonk (advocatenkantoor Curia) is gespecialiseerd in klassieke en alternatieve investerings- en financieringsinstrumenten. Tijdens onze ledenlunch legt ze uit hoe deze tripartite precies werkt, wanneer deze formule een oplossing kan zijn en wat de aandachtspunten zijn.

2) Voorstelling jaartraject 'je sociale impact evalueren'

Via Sociare kan je binnenkort inschrijven voor een jaartraject om de sociale impact van je projecten te leren evalueren. Om nieuwe fondsen te werven, op een andere manier te communiceren of om te begrijpen welke effecten je activiteiten hebben en hoe je die kan verbeteren.

Dat traject start in oktober met een vorming van Sociale InnovatieFabriek over impactmeting en info over de Impactwizard. Die tool je zal leiden doorheen de verschillende stappen van impactevaluatie. Nadien volgen er een zestal sessies met andere organisaties uit de sector onder begeleiding van een ervaren impactcoach: welke effecten meten, de keuze van indicatoren, hoe die indicatoren meten...

De kostprijs voor dit jaartraject is afhankelijk van het aantal geïnteresseerde organisaties.Tijdens de ledenlunch lichten we het aanbod toe, nadien kan je inschrijven. Nu al vragen? Neem dan contact op met Joris.

3) Afsluiter: korte stand van zaken - sociale agenda

 

Voor wie?


Geïnteresseerde leidinggevenden en coördinatoren van onze lidorganisaties 

 

Praktisch


We voorzien een drankje en een lichte lunch voor alle aanwezigen.

Ontvangst & lunch vanaf 12u, start sessie om 12u30.

Locatie: Sociare - Ravensteingalerij 28 bus 3 - 1000 Brussel

Deelname is gratis, wel graag inschrijven voor donderdag 31 mei. Dat kan door een mailtje te sturen.

 

Over onze ledenlunches


Lunchen in het gezelschap van collega's uit de sector en daarna een inhoudelijke sessie volgen over een relevant actueel of juridisch thema? Dat is de formule van de Sociare- ledenlunch in een notendop. Een evenement dat we 2 keer per jaar organiseren om jullie als lidorganisaties optimaal op de hoogte te brengen van wat er reilt en zeilt in de sector. In het verleden hadden we zo onder meer minister Koen Geens te gast, die de hervorming van het vennootschaps- en verenigingsrecht kwam toelichten.

Zelf nog een suggestie voor een toekomstige ledenlunch? Laat het ons dan zeker weten op info@sociare.be