Intervisie "Langdurige afwezigheid bij burn-out: preventie & communicatie" - VOLZET

vrijdag 05/05/2017 , vrijdag 12/05/2017 , vrijdag 02/06/2017
Vorming

Deze intervisie is helaas volzet. Inschrijven voor de wachtlijst kan wel nog.

De invloed van stress op onze welvaartsstaat in het algemeen en op onze werkvloer in het bijzonder is nog nooit zo groot geweest. Ongeveer 10% van de werkende bevolking in België krijgt ergens in zijn of haar loopbaan de diagnose van burn-out.  Daarnaast geeft 60% van de werkenden in België aan dermate stress te ervaren dat het de persoonlijke draagkracht overschrijdt.

Bovendien geven grote internationale studies aan dat mentale gezondheid de grootste factor zal zijn bij ziekteverzuim tegen 2020.

Wat is stress precies, waarom hebben we het nodig en hoe kan je de negatieve gevolgen van chronische stress merken op de werkvloer? Hoe kan je als leidinggevende hierop inspelen, bevragen en verbindend communiceren met iemand die lijdt aan de negatieve gevolgen van stress en hoe hou je de communicatielijnen tussen het bedrijf en de werknemer open bij langdurige afwezigheid?

Om een antwoord te bieden op deze vragen sloeg Sociare de handen in elkaar met Huis voor Veerkracht, een expertisecentrum voor stress, burn-out en de uitbouw van veerkracht.

In deze driedelige workshop gaan we dieper in op hoe een leidinggevende best kan communiceren met een werknemer die acute stress ervaart, die lijdt aan de negatieve effecten van chronische stress en/of langdurig afwezig is omwille van stressgerelateerde klachten. We vertrekken steeds vanuit een theoretisch neurologisch kader maar reiken voornamelijk praktische tools en methodes aan om deze theorie om te zetten in praktijk.

Er wordt tijdens de workshops voldoende tijd vrijgemaakt voor oefeningen en terugkoppeling over het in de praktijk brengen van de methodes tussen de sessies door.

 

Docent

Elke Safont is klinisch eerstelijnspsychologe bij Huis voor Veerkracht. Ze heeft een bijzondere expertise in stress, burn-out en de uitbouw van veerkracht en agility. Ook doet Elke doctoraatsonderzoek aan de VUB over zelfregulatie bij hoogsensitieve personen en is ze voorzitster van de psychologenkring Zuid-Oost Hageland.

 

Wanneer?

 3 halve dagen (9u30 - 13u) op 05/05, 12/05 en 02/06

 

Waar? 

 Sociare, Ravensteingalerij 28, 1000 Brussel (3de verdieping)

Een wegbeschrijving vind je op www.sociare.be.

 

Deelnameprijs

100 euro per persoon, documentatie en broodjeslunch inbegrepen

 

Inschrijven 

Deze intervisie is helaas volzet. Inschrijven voor de wachtlijst kan wel nog, stuur ons daarvoor gerust een mailtje.

Ter info voor de sportsector: deze opleiding wordt erkend door Sport Vlaanderen voor 6 uur.

 

Meer info

Bel of mail 02/503.18.11; vormingen@sociare.be

Met de steun en medewerking van HR-wijs