Intervisie "Langdurige afwezigheid bij burn-out: preventie & communicatie" - tweede sessie najaar 2017- VOLZET

vrijdag 10/11/2017 , vrijdag 17/11/2017 , vrijdag 08/12/2017
Vorming

De invloed van stress op onze welvaartsstaat in het algemeen en op onze werkvloer in het bijzonder is nog nooit zo groot geweest. Ongeveer 10% van de werkende bevolking in België krijgt ergens in zijn of haar loopbaan de diagnose van burn-out.  Daarnaast geeft 60% van de werkenden in België aan dermate stress te ervaren dat het de persoonlijke draagkracht overschrijdt.

Bovendien geven grote internationale studies aan dat mentale gezondheid de grootste factor zal zijn bij ziekteverzuim tegen 2020.

Wat is stress precies, waarom hebben we het nodig en hoe kan je de negatieve gevolgen van chronische stress merken op de werkvloer? Hoe kan je als leidinggevende hierop inspelen, bevragen en verbindend communiceren met iemand die lijdt aan de negatieve gevolgen van stress? En hoe hou je de communicatielijnen tussen het bedrijf en de werknemer open bij langdurige afwezigheid? Om een antwoord te bieden op deze vragen sloeg Sociare de handen in elkaar met Huis voor Veerkracht, een expertisecentrum voor stress, burn-out en de uitbouw van veerkracht.

In deze driedelige intervisie gaan we dieper in op hoe een leidinggevende best kan communiceren met een werknemer die acute stress ervaart, die lijdt aan de negatieve effecten van chronische stress en/of langdurig afwezig is omwille van stressgerelateerde klachten. We vertrekken steeds vanuit een theoretisch neurologisch kader maar reiken voornamelijk praktische tools en methodes aan om deze theorie om te zetten in praktijk.

Er wordt tijdens de workshops voldoende tijd vrijgemaakt voor oefeningen en terugkoppeling over het in de praktijk brengen van de methodes tussen de sessies door.

 

Docent

Elke Safont is klinisch eerstelijnspsychologe bij Huis voor Veerkracht. Ze heeft een bijzondere expertise in stress, burn-out en de uitbouw van veerkracht en agility. Ook doet Elke doctoraatsonderzoek aan de VUB over zelfregulatie bij hoogsensitieve personen en is ze voorzitster van de psychologenkring Zuid-Oost Hageland.

 

Wanneer?

3 halve dagen (9u30 - 13u) op 10/11/2017, 17/11/2017 en 08/12/2017

 

Waar? 

Sociare, Ravensteingalerij 28, 1000 Brussel (3de verdieping)

Een wegbeschrijving vind je op www.sociare.be.

 

Deelnameprijs

100 euro per persoon. Alle documentatie is hierbij inbegrepen.

 

Inschrijven 

  • Inschrijven kan door een mailtje te sturen naar vormingen@sociare.be.
  • Let op: doordat het aantal beschikbare plaatsen voor deze intervisie beperkt is en we zoveel mogelijk organisaties de kans willen bieden om deel te nemen, kan er per organisatie slechts 1 persoon inschrijven.
  • Wacht met betalen tot je van ons een e-mail krijgt met de bevestiging van je inschrijving 
  • Je kan het inschrijvingsreglement hier raadplegen

Ter info voor de sportsector: deze opleiding wordt geregistreerd in de databank van Sport Vlaanderen.

 

Meer info

Bel of mail 02/503.18.11; vormingen@sociare.be

Met de steun en medewerking van HR-wijs