ONLINE REEKS: Basiscursus 329 - najaar 2020

dinsdag 08/09/2020
Vorming

Wil je een stevige sociaaljuridische basis leggen en tegelijk ook de sectorale regels en afspraken leren kennen? Dan is onze basiscursus 329 exact wat je nodig hebt! Dit najaar gidsen onze Sociare-consulenten jullie opnieuw door het kluwen van arbeidsovereenkomsten, verlofregelingen en kostenvergoedingen. 

 

Voor wie?

 • De Basiscursus 329 is bedoeld voor wie als verantwoordelijke of als medewerker van de personeelsdienst geregeld met de toepassing van arbeidsrecht te maken krijgt
 • De Basiscursus 329 is zowel geschikt voor wie pas kennis maakt met deze materie als voor de meer ervaren specialisten in personeelszaken die graag hun basiskennis willen opfrissen.

 

Programma en data

 • In onze Basiscursus 329 komen alle takken van het sociaal recht aan bod, maar altijd met de focus op de eigenheden in de socioculturele sector.
 • De reguliere Basiscursus 329 duurt normaal gesproken acht dagen, gespreid over +/- 2 maanden. Door de coronacrisis kiezen we ervoor om deze opleiding 100% digitaal te laten doorgaan. We spreiden de opleidingsmomenten over halve dagen (dinsdag en donderdag) in plaats van volledige dagen, 16 in totaal.
 • De lesmomenten van de online Basiscursus 329 gaan telkens in de voormiddag door. We starten om 9u30, einde is voorzien rond 13u. 

Topics en data kan je hieronder terugvinden:

 

 Datum

Onderwerpen

BC 1

8 & 10 sept

Verplichtingen van de werkgever

Sociaal overleg

Sluiten van de arbeidsovereenkomst

 BC 2

15 & 17 sept

 

Einde van de arbeidsovereenkomst

BC 3

29 sept &

1 okt

 

Loon, eindejaarspremie en extralegale voordelen

Woon-werkverkeer

 BC 4

6 & 8 okt

 

Welzijn

Feestdagen

Arbeidsongeschiktheid 

BC 5

20 & 22 okt

 

Arbeidsduur

Deeltijdse arbeid

BC 6

27 & 29 okt

Jaarlijkse vakantie

Sectorale verlofdagen

Werktijd

BC 7

17 & 19 nov

Zwangerschap

Tijdskrediet

Thematische verloven

Overige schorsingen

 BC 8

24 & 26 nov

Soepele tewerkstellingsvormen

Vorming

Arbeidsreglement

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Praktisch

 • Deze opleiding gaat digitaal door via Zoom. We bezorgen je de link per mail.
 • Opening virtueel klaslokaal: 9u15, start van de lessen om 9u30. Doorheen de voormiddag voorzien we de nodige pauzemomenten.
 • Na afloop van elke week kan je de presentaties, oefeningen en documentatie terugvinden op de deelsite (toegankelijk via Mijn Sociare op onze website)
 • Kun je één van de lessen niet bijwonen? Dan vragen we je vriendelijk om ons op voorhand te verwittigen via vormingen@sociare.be
 • De online lessen kunnen achteraf niet herbekeken worden. Ook lessen inhalen tijdens de volgende reeks is jammer genoeg niet meer mogelijk. Een collega in jouw plaats laten volgen mag uiteraard wel.

 

Deelnameprijs

611 euro per persoon

 

Inschrijven?

 • Inschrijven kan via deze link.  Je ontvangt daarna nog een inschrijvingsbevestiging van ons.
 • Je kan enkel inschrijven voor deze opleidingen wanneer je werknemer of bestuurder bent van een organisatie die is aangesloten bij Sociare. Inschrijvingen van niet-leden zullen wij niet aanvaarden. Ben je niet zeker of je organisatie lid is van Sociare? Contacteer ons dan eerst via vormingen@sociare.be voor je inschrijft.
 • Wijziging of annulering van de inschrijving? Bekijk dan zeker eerst ons inschrijvingsreglement.
 • Ter info voor de sportsector: deze opleiding wordt geregistreerd in de databank van Sport Vlaanderen.

 

Educatief verlof & tussenkomsten

 • De Basiscursus 329 is een erkende opleiding in het kader van Betaald Educatief Verlof (systeem voor Brusselse organisaties), daardoor kan je als werkgever (een deel van) de loonkosten terugvorderen. We vertellen je er alles over tijdens de eerste les van de basiscursus.
 • We dienden ook een aanvraag in om de Basiscursus 329 erkend te krijgen voor Vlaams Opleidingsverlof (nieuw wettelijk kader sinds najaar 2019 voor Vlaamse organisaties), maar die is momenteel nog hangende.

 

Meer info

Bel of mail 02/503.18.11; vormingen@sociare.be