Vorming & netwerking

OPGELET: door de corona-maatregelen is het voorlopig nog onduidelijk of en vanaf wanneer er in het najaar van 2020 weer 'fysieke' opleiding georganiseerd zullen mogen worden. 

We bekijken momenteel de opties om waar mogelijk onze opleidingen te digitaliseren. 

donderdag 01/10/2020

Bootcamps voor sociale ondernemers: Groeilabz

Vorming

Wil je je verdiepen in change management, digitalisering, financieel management, arbeidsorganisatie, impactgericht ondernemen of de SDG? Groeilabz bestaat uit een reeks sessies waarin je in een korte tijdsspanne jouw vaardigheden en kennis naar een hoger niveau tilt.

Lees meer

dinsdag 13/10/2020

woensdag 14/10/2020

ONLINE INFOSESSIE: Jaarrekeningen najaar 2020 VOLZET

Vorming

De jaarrekening, met onder andere de balans en de resultatenrekening, is dé financiële vertaling van de werking van je organisatie in het voorbije werkjaar en bevat dus een schat aan informatie. Je kan daarom maar beter zorgen dat je zo'n jaarrekening begrijpt. Na het volgen van deze opleiding sta je sterker in je schoenen bij gerichte beleidsvragen in je Raad van Bestuur of bij de voorstelling van de jaarrekening op je Algemene Vergadering.

Lees meer

vrijdag 16/10/2020

ONLINE INFOSESSIE: Actua - oktober 2020

Vorming

Benieuwd naar de impact van bepaalde beslissingen van de federale en Vlaamse regering op je organisatie? Wat wijzigt er allemaal aan het einde van 2020, en wat zit er nog in de pijplijn? Volg dan zeker ons actua-webinar dit najaar, en op een voormiddag tijd ben je weer helemaal mee!

Lees meer

dinsdag 20/10/2020

ONLINE INFOSESSIE: ontdek de mogelijkheden van tijdsregistratietool Werktijd.be VOLZET

Vorming

Een paar jaar geleden ontwikkelden we een superhandige online tool voor tijdsregistratie, volledig afgestemd op de noden van de socioculturele sector: Werktijd.be. Intussen wordt de tool al door 1 op 4 van onze lidorganisaties gebruikt.

Zelf ontdekken wat de mogelijkheden voor jouw organisatie zijn? Tijdens ons gratis webinar nemen we je mee op een (gegidste) rondleiding doorheen het instrument.

 

Lees meer

vrijdag 30/10/2020

ONLINE INFOSESSIE: reïntegratie van zieke werknemers - hoe pak je het aan in de praktijk?

Vorming

Zieke werknemers die na een periode thuis gedeeltelijk hun comeback maken op de werkvloer: vroeg of laat komt dat in elke organisatie wel eens voor. Maar hoe pak je dat nu best aan? Wat zijn de rechten en plichten van de werkgever én de werknemer? Hoe verloopt een reïntegratietraject nu in de praktijk? En wat als de werknemer niet meer terug kan komen? Tijdens deze online infosessie vertellen een Sociare consulent én een arbeidsgeneesheer je alles over de valkuilen en opportuniteiten. 

Lees meer

vrijdag 27/11/2020

ONLINE REEKS: Basiscursus Kort - najaar 2020 - VOLZET

Vorming

Op 6 halve dagen leer je tijdens de Basiscursus Kort alles over de verschillende fases van tewerkstelling in Paritair Comité 329 voor de socioculturele sector, aan de hand van kapstokken en knipperlichten.

Deze korte versie van onze langere Basiscursus in het najaar is ideaal voor bestuurders, coördinatoren...die maar af en toe in aanraking komen met sociaal recht of nood hebben aan een opfrissing van hun kennis.

Lees meer

donderdag 17/12/2020

vrijdag 18/12/2020

ONLINE INFOSESSIE: Wat na de sociale verkiezingen?

Vorming

De sociale verkiezingen zijn achter de rug, maar dat wil niet zeggen dat het werk er voor jou als werkgever al helemaal op zit. In deze opleiding gaan we dieper in op de oprichting, werking en bevoegdheden van de ondernemingsraad, het comité voor preventie en bescherming op het werk en de vakbondsafvaardiging

Lees meer