Vorming & netwerking

dinsdag 24/09/2019

How to vzw: wettelijke verplichtingen, publicaties en bekendmakingen

Vorming

Succesvol een vzw runnen: er komt het één en ander bij kijken. Eerst en vooral moet je gegevens bijhouden en bekendmaken, ter inzage houden, neerleggen en laten publiceren. En wat moet je doen met je ledenregister, eventuele wijzigingen van het bestuur, statuten die veranderen of jaarrekeningen? Noem het op, en er gelden specifieke regels voor. 

In deze opleidingen zetten we op een voormiddag tijd al die regels bevattelijk op een rij.

Lees meer

donderdag 26/09/2019

Aan de slag met je begroting - september

Vorming

Je kunt fantastische plannen hebben en een creatief brein, maar de begroting is en blijft de ruggengraat van je organisatie. Wil je daar op korte tijd meer over leren en zo niets meer aan het toeval over laten? Dan is deze opleiding volgen een must!

Lees meer

maandag 30/09/2019

BTW: de basis

Vorming

Door het btw-bos de bomen nog zien: het is soms moeilijk. Want in welke gevallen ben je als organisatie nu precies vrijgesteld? Hoe bepaal je in welke mate de belasting op toegevoegde waarde kan afgetrokken worden, en welke specifieke regels gelden er in onze sector?

Deze opleiding is de perfecte introductie voor al wie stappen wil zetten in de wondere wereld van de btw. Ideaal voor beginners, maar ook een aanrader bij wijze van opfrissing.

Lees meer

dinsdag 01/10/2019

Infosessie: van start met tijdsregistratietool werktijd.be - GRATIS

Vorming

Een paar jaar geleden ontwikkelden we een superhandige online tool voor tijdsregistratie, volledig afgestemd op de noden van de socioculturele sector: Werktijd.be. Intussen wordt de tool al door meer dan 200 tevreden lidorganisaties gebruikt.

Zelf ontdekken wat de mogelijkheden voor jouw organisatie zijn? Tijdens onze gratis infosessie nemen we je mee op een (gegidste) rondleiding doorheen het instrument.

 

Lees meer

dinsdag 08/10/2019

Workshop 'Bouwen aan competentie- en talentbeleid' ism HRwijs - VOLZET

Vorming

Hoe kan je binnen jouw organisatie aan de slag gaan rond competenties en talenten? Over die centrale vraag buigen we ons in groep één voormiddag lang tijdens deze workshop ism HRwijs.

In het eerste deel krijg je een theoretische toelichting rond competentiebeleid. Wat is nu net een competentie en een competentieprofiel en waarvoor kan je dit inzetten? In deel twee ga je actief aan de slag rond het thema talenten. Je maakt kennis met de talentenkaartjes van Luk Dewulf. Eindigen doen we met de vraag hoe beide benaderingen zich tot elkaar verhouden: zet je vanaf nu volledig in op een goed competentiebeleid of op een doordacht talentenbeleid? 

Lees meer

vrijdag 11/10/2019

Infosessie: Actua oktober 2019

Vorming

Benieuwd naar de impact van bepaalde beslissingen van de federale en Vlaamse regering op je organisatie? Wat wijzigt er allemaal aan het einde van 2019, en wat zit er nog in de pijplijn? Volg dan zeker onze infosessie Actua, en op een voormiddag tijd ben je weer helemaal mee!

Lees meer

maandag 14/10/2019

Infosessie: nieuwe vennootschaps- en verenigingswet

Vorming

Wegens massale vraag herhaald: onze infosessie over het gloednieuwe Wetboek van Vennootschappen en Verenigingen (‘WVV’), waar de vzw-wet voortaan onder zal vallen.

Deze hervorming heeft een grote impact op vzw’s en hun bestuurders. Meer weten over de concrete gevolgen en veranderingen voor jouw organisatie? Dan is deze infosessie volgen een must!

Ook Scwitch is volop bezig om haar aanbod aan te passen aan de nieuwe wetgeving. Zeker de moeite om eens te bekijken.

Lees meer

dinsdag 15/10/2019

Aan de slag met je begroting - oktober

Vorming

Je kunt fantastische plannen hebben en een creatief brein, maar de begroting is en blijft de ruggengraat van je organisatie. Wil je daar op korte tijd meer over leren en zo niets meer aan het toeval over laten? Dan is deze opleiding volgen een must!

Lees meer

dinsdag 22/10/2019

Bereid je voor op de sociale verkiezingen

Vorming

Om de vier jaar moeten grotere organisaties sociale verkiezingen organiseren. Dan kiezen de werknemers hun vertegenwoordigers in het formeel sociaal overleg met de werkgever of zijn vertegenwoordigers.

De volgende sociale verkiezingen vinden plaats tussen 11 en 24 mei 2020. Maar de procedure gaat eind dit jaar al van start.

Moet jouw organisatie sociale verkiezingen organiseren? Dan vormt deze opleiding een ideaal vertrekpunt!

 

Lees meer

donderdag 14/11/2019

Studiedag: Let's get digital

VormingNetwerking

Wat is de impact van digitalisering op jobs in de social profit? En hoe zorg je ervoor dat je als organisatie de digitale trein niet mist? Deze studiedag is een perfect vertrekpunt voor je eigen traject.

Lees meer

vrijdag 22/11/2019

Je jaarrekening leren lezen en begrijpen

Vorming

De jaarrekening, met onder andere de balans en de resultatenrekening, is dé financiële vertaling van de werking van je organisatie in het voorbije werkjaar en bevat dus een schat aan informatie. Je kan daarom maar beter zorgen dat je zo'n jaarrekening begrijpt. Na het volgen van deze opleiding sta je sterker in je schoenen bij gerichte beleidsvragen in je Raad van Bestuur of bij de voorstelling van de jaarrekening op je Algemene Vergadering.

Na het volgen van deze sessie nog informatie nodig over begrotingsbeleid? Speciaal voor mensen die al de opleiding jaarrekeningen volgden is er nu ook een korte sessie over begrotingen op vrijdag 29 november.

>> Bekijk het programma

Lees meer

woensdag 27/11/2019

donderdag 28/11/2019

Snelcursus sectorale regelgeving

Vorming

Je kan terugvallen op een zekere basiskennis van het arbeidsrecht, maar je bent nog niet vertrouwd met de specifieke sectorale regels? Dan is de snelcursus van Sociare precies wat je zoekt! Op twee dagen tijd geven we je een compleet overzicht van alle regels en aandachtspunten die bijzonder zijn in PC 329. Kennis die je meteen kan toepassen binnen je eigen organisatiepraktijk.

Lees meer

vrijdag 29/11/2019

Aan de slag met je begroting KORT

Vorming

Je kunt fantastische plannen hebben en een creatief brein, maar de begroting is en blijft de ruggengraat van je organisatie. Wil je daar op korte tijd meer over leren en zo niets meer aan het toeval over laten? Dan is deze opleiding volgen een must!

Alle informatie rond begrotingsbeleid uitgelegd op een voormiddag tijd, speciaal voor wie al enige kennis heeft over jaarrekeningen of de opleiding rond jaarrekeningen volgde.

 

Lees meer