Vorming & netwerking

dinsdag 06/11/2018

Workshop: losse medewerkers

Vorming

Met de feestdagen in het vooruitzicht is de kans groot dat je organisatie occasioneel een beroep gaat doen op losse medewerkers. Of misschien werken jullie nu al op regelmatige basis samen met jobstudenten, freelancers of kunstenaars.

Maar hoe zit dat wettelijk gezien? In deze workshop zetten we de verschillende vormen van soepele tewerkstelling waar je op kan terugvallen op een rij.

  

Lees meer

vrijdag 09/11/2018

Workshop Financieel beleid in de vzw: ‘Hoe lees en werk je met de jaarrekening?’

Vorming

De jaarrekening, met onder andere de balans en de resultatenrekening, is dé financiële vertaling van de werking van je organisatie in het voorbije werkjaar en bevat dus een schat aan informatie. Je kan daarom maar beter zorgen dat je zo'n jaarrekening begrijpt. Na het volgen van deze workshop sta je sterker in je schoenen bij gerichte beleidsvragen in je Raad van Bestuur of bij de voorstelling van de jaarrekening op je Algemene Vergadering.

Na het volgen van deze sessie nog informatie nodig over begrotingsbeleid? Over dat thema werkten we een vorming op maat uit, speciaal voor de deelnemers aan de workshop jaarrekeningen.

Lees meer

dinsdag 20/11/2018

Workshop: Maak van uw arbeidsreglement een handig werkinstrument

Vorming

Is je arbeidsreglement aan een update toe? Kom dan naar onze workshop en tover je arbeidsreglement om tot een handig werkinstrument. Want om de verplichte bepalingen kun je niet heen, maar gelukkig is er nog voldoende ruimte om eigen spelregels uit te werken.

Na het volgen van deze workshop nog hulp nodig om wat je leerde toe te passen in je eigen arbeidsreglement? Contacteer ons dan gerust voor een consulting (inbegrepen in het lidgeld)

Lees meer

vrijdag 23/11/2018

Workshop: begrotingsbeleid kort

Vorming

Je kunt fantastische plannen hebben en een creatief brein, maar de begroting blijft de ruggengraat van je organisatie. Laat niets aan het toeval over en schrijf je in voor deze workshop.

Alle informatie rond begrotingsbeleid uitgelegd op een voormiddag tijd, speciaal voor wie al enige kennis heeft over jaarrekeningen of wie eerder op het jaar al een workshop jaarrekeningen bij ons volgde.

 

Lees meer

woensdag 28/11/2018

donderdag 29/11/2018

Snelcursus PC 329

Vorming

Je hebt kennis van het arbeidsrecht maar bent nog niet vertrouwd met de specifieke regelingen in onze sector? De Snelcursus 329 van Sociare geeft je in twee dagen een overzicht van de specifieke sectorale regels en aandachtpunten. 

Lees meer

vrijdag 30/11/2018

Infosessie: tijdsregistratietool werktijd.be

Vorming

Sociare ontwikkelde een online tool voor tijdsregistratie, volledig afgestemd op de noden van organisaties uit de socioculturele sector: Werktijd.be. Maak tijdens deze gratis infosessie een wandeling door het instrument en ontdek de mogelijkheden voor je organisatie. 

 

Lees meer

dinsdag 04/12/2018

Workshop: Tijdskrediet

Vorming

Deze workshop tijdskrediet geeft je een totaalbeeld van hoe tijdskrediet werkt, toegespitst op de socioculturele sector. Zo kan je voortaan met kennis van zaken antwoord geven op de ingewikkelde vragen van je werknemers.

Lees meer

woensdag 05/12/2018

Workshop: reïntegratie in de praktijk

Vorming

Langdurig zieke werknemers die na een periode thuis hun comeback maken op de werkvloer: vroeg of laat komt dat in elke organisatie wel eens voor. Maar hoe pak je dat nu best aan? Wat zijn de rechten en plichten van de werkgever én de werknemer? Hoe verloopt zo'n reïntegratietraject nu in de praktijk? En wat zegt de wetgeving over burn-outs? In deze nieuwe workshop wijzen we je op de valkuilen en opportuniteiten. 

  

Lees meer

vrijdag 07/12/2018

Workshop: kostenvergoedingen voor vaste & losse medewerkers

Vorming

Twijfel je soms of je bepaalde kostenvergoedingen wel op de juiste manier toekent aan je medewerkers? Na het volgen van deze workshop behoren die twijfels voorgoed tot het verleden.

We ontleden samen met jullie de verschillende mogelijkheden vanuit zowel fiscaal- als sociaalrechtelijk standpunt. Daarbij hebben we ook aandacht voor de eigenheid van de sector, want ook de regelingen voor kostenvergoedingen voor vrijwilligers, kunstenaars en freelancers komen aan bod. 

Lees meer

dinsdag 11/12/2018

Supervisie BTW - najaar 2018

Vorming

Tijdens onze supervisie over btw krijgen deelnemers niet alleen een update van de meest recente regelgeving, nadien staat er ook een praktijkuitwisseling op het programma. Helemaal mee met btw? Schrijf je dan nu in voor deze opleiding!

Lees meer

donderdag 13/12/2018

Workshop Flexibel verlonen en cafetariaplannen

Vorming

Wil je je werknemers extra verlonen, rekening houdend met hun competenties, resultaten en wensen? Deze workshop geeft je een overzicht van wat mogelijk is in kader van flexibel verlonen en cafetariaplannen, rekening houdend met wat moet en wat nog extra kan. 

Lees meer

vrijdag 14/12/2018

Workshop: werkgelegenheidsmaatregelen

Vorming

Benieuwd hoe je als organisatie de loonkosten bij aanwerving kunt drukken? Goed nieuws: in deze workshop geven we je een actueel overzicht van alle maatregelen die daarvoor in het leven geroepen zijn. We gaan ook dieper in op alle verschillende opleidingen en steunmaatregelen.

Lees meer

dinsdag 08/01/2019

Infosessie: Wegwijs in sociale maribel in PC 329.01 (GRATIS)

Vorming

De sociale maribel: velen hebben er al wel eens iets over horen waaien, weinigen weten wat de term precies inhoudt. Je ontdekt alles over tijdens deze gratis infosessie.

 

Lees meer

donderdag 17/01/2019

Basiscursus 329 - voorjaar 2019

Vorming

Wil je een stevige sociaaljuridische basis leggen en tegelijk ook de sectorale regels en afspraken leren kennen? Dan is onze basiscursus 329 exact wat je nodig hebt! Dit voorjaar gidsen onze Sociare-consulenten jullie opnieuw 8 donderdagen lang door arbeidsovereenkomsten, verlofregelingen en kostenvergoedingen. De opleiding is bovendien erkend in het kader van educatief verlof.

Lees meer

maandag 21/01/2019

Infosessie: nieuwe vennootschaps- en verenigingswet

Vorming

In 2019 zou de vzw-wet “inkantelen” in het nieuwe Wetboek van Vennootschappen en Verenigingen (‘WVV’) dat in voorbereiding is. Deze hervorming heeft een grote impact op vzw’s en hun bestuurders. Meer weten over de conrete gevolgen en veranderingen voor jouw organisatie? Dan is deze infosessie volgen een must.

Lees meer

vrijdag 25/01/2019

ActuaPlus 2019

Vorming

Als eerste op de hoogte zijn van alle actuele sociale informatie? Sluit je dan ook in 2019 aan bij onze vaste ActuaPlus-groep.

5 keer per jaar geven we jou als specialist personeelszaken een complete update van alles wat er reilt en zeilt op de verschillende bestuursniveau's en praten we je bij over alle kreten en gefluister van het sociaal overleg. 

Lees meer

vrijdag 08/02/2019

Infosessie: Actua februari 2019

Vorming

Benieuwd naar de impact van bepaalde beslissingen van de federale en Vlaamse regering op je organisatie? Wat wijzigt er allemaal aan het begin van 2019, en wat zit er nog in de pijplijn? Volg dan zeker onze infosessie Actua, en op een voormiddag tijd ben je weer helemaal mee!

Lees meer

woensdag 13/02/2019

Preventie, welzijn & reïntegratie op de werkvloer

Vorming

Een waterdicht preventie- en welzijnsbeleid op het werk: als werkgever is het jouw eindverantwoordelijkheid. Als het angstzweet je nu al uitbreekt: geen paniek. Hoe je het simpel en praktisch aanpakt leren we je graag in deze opleiding. En zit je nog met vragen rond de reïntegratie van zieke werknemers? Geen nood: ook return to work komt aan bod in deze opleiding.

Lees meer

dinsdag 19/02/2019

Losse medewerkers: alles wat je je moet weten over werken met bijklussers, studenten, freelancers en kunstenaars

Vorming

Lente, paasvakantie, zomer over een paar maanden...: de kans is groot dat je organisatie - occasioneel of op regelmatige basis - een beroep doet op losse medewerkers. Of dat nu jobstudenten, freelancers of kunstenaars zijn. Maar hoe zit dat wettelijk gezien? In deze workshop zetten we de verschillende vormen van soepele tewerkstelling waar je op kan terugvallen op een rij.

  

Lees meer

donderdag 19/09/2019

Basiscursus 329 - najaar 2019

Vorming

Wil je een stevige sociaaljuridische basis leggen en tegelijk ook de sectorale regels en afspraken leren kennen? Dan is onze basiscursus 329 exact wat je nodig hebt! Dit najaar gidsen onze Sociare-consulenten jullie opnieuw 8 donderdagen lang door arbeidsovereenkomsten, verlofregelingen en kostenvergoedingen. De opleiding is bovendien erkend in het kader van educatief verlof.

Lees meer

vrijdag 11/10/2019

Infosessie: Actua oktober 2019

Vorming

Benieuwd naar de impact van bepaalde beslissingen van de federale en Vlaamse regering op je organisatie? Wat wijzigt er allemaal aan het einde van 2019, en wat zit er nog in de pijplijn? Volg dan zeker onze infosessie Actua, en op een voormiddag tijd ben je weer helemaal mee!

Lees meer