Vorming & netwerking

vrijdag 24/01/2020

ActuaPlus 2020

Vorming

Als eerste op de hoogte zijn van alle actuele sociale informatie? Sluit je dan ook in 2020 aan bij onze vaste ActuaPlus-groep.

5 keer per jaar geven we jou als specialist personeelszaken een complete update van alles wat er reilt en zeilt op de verschillende bestuursniveau's en praten we je bij over alle kreten en gefluister van het sociaal overleg. 

Lees meer

donderdag 06/02/2020

Je jaarrekening leren lezen en begrijpen VOLZET

Vorming

De jaarrekening, met onder andere de balans en de resultatenrekening, is dé financiële vertaling van de werking van je organisatie in het voorbije werkjaar en bevat dus een schat aan informatie. Je kan daarom maar beter zorgen dat je zo'n jaarrekening begrijpt. Na het volgen van deze opleiding sta je sterker in je schoenen bij gerichte beleidsvragen in je Raad van Bestuur of bij de voorstelling van de jaarrekening op je Algemene Vergadering.

Lees meer

vrijdag 07/02/2020

Infosessie: Actua februari 2020 VOLZET

Vorming

Benieuwd naar de impact van bepaalde beslissingen van de federale en Vlaamse regering op je organisatie? Wat wijzigt er allemaal aan het begin van 2020, en wat zit er nog in de pijplijn? Volg dan zeker onze infosessie Actua, en op een voormiddag tijd ben je weer helemaal mee!

Lees meer

donderdag 07/05/2020

Basiscursus Kort - voorjaar 2020

Vorming

Tijdens de drie dagen durende opleiding Basiscursus Kort leer je alles over de verschillende fases van tewerkstelling in Paritair Comité 329 voor de socioculturele sector, aan de hand van kapstokken en knipperlichten.

Deze korte versie van onze 8-daagse basiscursus in het voorjaar en het najaar is ideaal voor bestuurders, coördinatoren...die maar af en toe in aanraking komen met sociaal recht of nood hebben aan een opfrissing van hun kennis.

Lees meer

donderdag 04/06/2020

Wat na de sociale verkiezingen? Alles over comité, ondernemingsraad en vakbondsafvaardiging

Vorming

De sociale verkiezingen zijn achter de rug, maar dat wil niet zeggen dat het werk er voor jou als werkgever al helemaal op zit. In deze opleiding gaan we dieper in op de oprichting, werking en bevoegdheden van de ondernemingsraad, het comité voor preventie en bescherming op het werk en de vakbondsafvaardiging. Daarnaast bekijken we samen een model van huishoudelijk reglement voor elk orgaan, waarin je concrete afspraken kunt opnemen.

 

Lees meer

donderdag 25/06/2020

Reïntegratie van langdurig zieke werknemers: hoe pak je het aan in de praktijk?

Vorming

Langdurig zieke werknemers die na een periode thuis hun comeback maken op de werkvloer: vroeg of laat komt dat in elke organisatie wel eens voor. Maar hoe pak je dat nu best aan? Wat zijn de rechten en plichten van de werkgever én de werknemer? Hoe verloopt zo'n reïntegratietraject nu in de praktijk? En wat zegt de wetgeving over burn-outs? Tijdens deze voormiddag wijzen we je op de valkuilen en opportuniteiten. 

  

Lees meer

donderdag 10/09/2020

Basiscursus 329 - najaar 2020

Vorming

Wil je een stevige sociaaljuridische basis leggen en tegelijk ook de sectorale regels en afspraken leren kennen? Dan is onze basiscursus 329 exact wat je nodig hebt! Dit najaar gidsen onze Sociare-consulenten jullie opnieuw 8 donderdagen lang door arbeidsovereenkomsten, verlofregelingen en kostenvergoedingen. De opleiding is bovendien erkend in het kader van Vlaams Opleidingsverlof.

Lees meer

vrijdag 16/10/2020

Infosessie: Actua oktober 2020

Vorming

Benieuwd naar de impact van bepaalde beslissingen van de federale en Vlaamse regering op je organisatie? Wat wijzigt er allemaal aan het einde van 2020, en wat zit er nog in de pijplijn? Volg dan zeker onze infosessie Actua, en op een voormiddag tijd ben je weer helemaal mee!

Lees meer

woensdag 02/12/2020

donderdag 03/12/2020

Snelcursus sectorale regelgeving

Vorming

Je kan terugvallen op een zekere basiskennis van het arbeidsrecht, maar je bent nog niet vertrouwd met de specifieke sectorale regels? Dan is de snelcursus van Sociare precies wat je zoekt! Op twee dagen tijd geven we je een compleet overzicht van alle regels en aandachtspunten die bijzonder zijn in PC 329. Kennis die je meteen kan toepassen binnen je eigen organisatiepraktijk.

Lees meer