Ga verder naar de inhoud

Navigeren doorheen het nieuwe normaal

2020.

4 cijfers die de geschiedenisboeken zullen ingaan als Het Jaar van Corona. Een jaar van angst, onzekerheid en isolement.

Maar 2020 krijgt onze socioculturele organisaties niet klein. Schouders recht, borst vooruit, en weer doorgaan. En wij bij Sociare, wij zijn hun ‘compagnon de route’. Hun steun en toeverlaat voor alles wat te maken heeft met het inzetten van personeel. Zodat zij zich kunnen focussen op wat écht telt. Verbinden. Inspireren. Zorgen voor de meest kwetsbare mensen in onze samenleving.

Header jaarverslag 2020

Terug- en vooruitblik door onze voorzitter en directeur

Erwin en Veerle staan stil bij de realisaties van Sociare in 2020 en laten hun licht schijnen op de uitdagingen voor dit jaar en de verdere toekomst.

Erwin veerle

In de bres voor jouw belangen

Als enige erkende Nederlandstalige socioculturele werkgeversfederatie voor onze sector spreken we namens jou als werkgever in de meer dan officiële 23 overlegorganen waar we in zetelen. Hier zetten we ons in om de tewerkstelling in onze sector een stem en een gezicht te geven.

Belangenbehartiging 2020
Infographics Sociare 1 min
Infographics Sociare 3 min
Infographics Sociare 2 min
Infographics Sociare 4 min

Interviews

Felix De Koninck

'Online opleidingen dwingen ons om terug te keren naar de essentie'

20.04.2021

Net als de rest van de wereld maken ook wij in 2020 de shift van offline naar online werken. Vanaf maart 2020 gaan al onze opleidingen 100% digitaal door. Collega Felix De Koninck vertelt hoe dat was voor ons consulententeam.

Karen De Clercq LD3

'Het vinden van een evenwicht tussen de sociale en de economische doelstellingen: dat is en blijft een belangrijke uitdaging'

20.04.2021

Als ledenorganisatie in hart en nieren vertegenwoordigen we in 2020 869 vzw’s uit alle hoeken van Vlaanderen en Brussel. Sommige onder hen maken al heel wat jaren deel uit van ons ledenbestand en blijven onze opleidingen en adviesverlening naar waarde schatten. In dit interview vertelt Karen De Clercq van LD³ in Brussel waarvoor ze het afgelopen jaar allemaal bij Sociare terecht kon.

Sander Van Parijs

'Als nieuwe werkgever zijn we innovatief, maar niet naïef'

20.04.2021

2020 was niet alleen het jaar van corona, maar ook het jaar waarin we bij Sociare 53 nieuwe lidorganisaties mochten verwelkomen. Muntuit uit Gent, nieuw erkend binnen het decreet sociaal-cultureel werk sinds 1 januari 2021, is één van hen. Dagelijks bestuurder Sander Van Parijs vertelt wat Muntuit precies over de streep trok om aan te sluiten bij Sociare.

Komaf maken met jouw kopzorgen rond het inzetten van personeel?

Doe net als +800 socioculturele collega-organisaties, en sluit je vandaag nog aan bij Sociare!