Ga verder naar de inhoud

WEBINAR: ONTDEK DE MOGELIJKHEDEN VAN DE TIJDSREGISTRATIETOOL WERKTIJD VOLZET

20 oktober 2020
Online infosessie
Volzet

Een paar jaar geleden ontwikkelden we een superhandige online tool voor tijdsregistratie, volledig afgestemd op de noden van de socioculturele sector: Werktijd.be. Intussen wordt de tool al door 1 op 4 van onze lidorganisaties gebruikt.

Zelf ontdekken wat de mogelijkheden voor jouw organisatie zijn? Tijdens ons gratis webinar nemen we je mee op een (gegidste) rondleiding doorheen het instrument.

Doel en mogelijkheden van Werktijd.be

Medewerkers kunnen online inloggen en hun werktijd registreren en afwezigheden aanvragen. Zo’n registratie heeft een aantal voordelen:

 • ondersteuning van je personeelsadministratie

Werktijd.be houdt automatisch de totale arbeidsduur, de te nemen inhaalrust en het saldo aan vakantiedagen en andere afwezigheden bij. Bovendien kan je het instrument makkelijk aanpassen aan de afspraken die binnen je organisatie bestaan en aan de tewerkstelling van elke afzonderlijke werknemer.

 • opvolging van tijdsinvestering per kerntaak in je organisatie

Werknemers kunnen bij elke tijdsregistratie aangeven met welke kerntaken ze bezig zijn. Zo heb je als werkgever een goed overzicht van hoeveel tijd iemand besteedt aan elk van de projecten waar hij/zij aan werkt.

 • uitwisseling met loonverwerkingsprogramma's van sociale secretariaten

Voor klanten van Acerta, Liantis en SD Worx bestaat er de mogelijkheid om registraties uit werktijd.be te importeren in de loonverwerkingsprogramma's van deze sociale secretariaten.

Hoe kan ik werktijd.be testen en gebruiken?

 • Werktijd.be testen en gebruiken kan enkel indien je organisatie aangesloten is bij Sociare.
 • Lid van Sociare en zin om Werktijd.be vrijblijvend te testen? Stuur dan een mailtje naar info@sociare.be om een login aan te vragen. De eerste 3 maanden is dat helemaal gratis, je betaalt pas als je de tool na die periode verder wilt blijven gebruiken
 • Voor het gebruik van Werktijd.be betaal je een jaarlijkse bijdrage, die afhankelijk is van het aantal werknemers in je organisatie.
 • Aan de slag met Werktijd.be? Bekijk dan zeker deze video-tutorials

Lesgever

Felix De Koninck, Sociare-consulent

Voor wie?

 • Deze opleiding is expliciet bedoeld voor werkgevers. Individuele werknemers die de tool gaan gebruiken, kunnen met de handleiding aan de slag.
 • Je gebruikt werktijd.be al, maar bent op zoek naar een compleet overzicht van alles wat er mogelijk is met de tool
 • Je gebruikt werktijd.be nog niet, maar wil wel onderzoeken of het iets voor jouw organisatie zou kunnen zijn

Goed om te weten: tijdens deze opleiding focussen we op de technische aspecten van tijdsregistratie, sociaaljuridische vragen komen niet aan bod.

Wanneer?

Dinsdag 20 oktober 2020 - 13u30 - 16u30

 • Opening virtueel klaslokaal: 13u
 • Start webinar: 13u30
 • Deel 1: 13u30 - 14u15
 • Pauze: 14u15 - 14u30
 • Deel 2: 14u30 - 15u30 - aansluitend: Q&A

Waar?

Deze opleiding gaat voor het eerst digitaal door.

Je kan 'm dus volgen vanop de locatie die voor jou het best past. Het enige wat je nodig hebt is een computer/smartphone/tablet en een goed werkende internetverbinding.


Deelnameprijs

Gratis

Inschrijven


Meer info

Bel of mail 02/503.18.11; vormingen@sociare.be

Meer lezen over werktijd.be of een proefaccount aanvragen?

Goed idee! Een proefaccount is gratis en blijft 3 maanden geldig.


Andere geplande activiteiten

WAT NA DE SOCIALE VERKIEZINGEN?

17 december 2020
Online infosessie

De sociale verkiezingen zijn achter de rug, maar dat wil niet zeggen dat het werk er voor jou als werkgever al helemaal op zit. Want daarna moet je het comité voor preventie en bescherming op het werk en/of de ondernemingsraad installeren.

Maar hoe begin je daar nu aan? Eenmaal geïnstalleerd, wat wordt er zoal op die vergaderingen besproken? En wat dan met de vakbondsafvaardiging?

In deze opleiding gaan we dieper in op de oprichting, werking en bevoegdheden van de ondernemingsraad, het comité voor preventie en bescherming op het werk en de vakbondsafvaardiging. Daarnaast bekijken we samen een model van huishoudelijk reglement voor elk orgaan, waarin je concrete afspraken kunt opnemen.

INFOSESSIE: SOCIALE MARIBEL

07 januari 2021
Online vorming
Plan je als werkgever aan te werven of is je personeelsbestand sterk gestegen en ben je benieuwd of je van de Maribelsubsidies gebruik kan maken? Wat als een door Sociale Maribel gefinancierde werknemer in je organisatie minder gaat werken? Of als een werknemer stopt en de vervangende aanwerving niet aansluitend kan gebeuren?

Het antwoord op deze vragen kom je te weten in onze online infosessie over de tewerkstellingsmaatregel sociale maribel in PC 329.01 en PC329.03.

Komaf maken met jouw kopzorgen rond het inzetten van personeel?

Doe net als +800 socioculturele collega-organisaties, en sluit je vandaag nog aan bij Sociare!