Ga verder naar de inhoud

WAT NA DE SOCIALE VERKIEZINGEN?

17 december 2020
Online infosessie
119,00

De sociale verkiezingen zijn achter de rug, maar dat wil niet zeggen dat het werk er voor jou als werkgever al helemaal op zit. Want daarna moet je het comité voor preventie en bescherming op het werk en/of de ondernemingsraad installeren.

Maar hoe begin je daar nu aan? Eenmaal geïnstalleerd, wat wordt er zoal op die vergaderingen besproken? En wat dan met de vakbondsafvaardiging?

In deze opleiding gaan we dieper in op de oprichting, werking en bevoegdheden van de ondernemingsraad, het comité voor preventie en bescherming op het werk en de vakbondsafvaardiging. Daarnaast bekijken we samen een model van huishoudelijk reglement voor elk orgaan, waarin je concrete afspraken kunt opnemen.

Voor wie?

Deze opleiding is bedoeld voor...

  • coördinatoren, personeelsverantwoordelijken of bestuurders van socioculturele organisaties die in 2020 wettelijk verplicht zijn om sociale verkiezingen te organiseren

Lesgever

Kristien Musch - consulent Sociare

Wanneer?

Donderdag 17 december 2020 & vrijdag 18 december 2020

  • van 9u30 tot 13u

Waar?

Deze opleiding gaat voor het eerst digitaal door via Zoom.

Je kan 'm dus volgen vanop de locatie die voor jou het best past. Het enige wat je nodig hebt is een computer/smartphone/tablet en een goed werkende internetverbinding.

Deelnameprijs

119 euro per persoon, digitale documentatie inbegrepen

Praktisch

  • Deze opleiding gaat digitaal door via Zoom. We bezorgen je de link per mail.
  • Opening virtueel klaslokaal: 9u15, start van de lessen om 9u30. Doorheen de voormiddag voorzien we de nodige pauzemomenten.
  • Na afloop van elke les kan je de presentatie, documentatie en oefeningen terugvinden op ons ledenportaal

Inschrijven

  • Inschrijven kan via deze link
  • Je kan enkel inschrijven voor deze opleidingen wanneer je werknemer of bestuurder bent van een organisatie die is aangesloten bij Sociare. Inschrijvingen van niet-leden zullen wij niet aanvaarden. Ben je niet zeker of je organisatie lid is van Sociare? Contacteer ons dan eerst via vormingen@sociare.be voor je inschrijft.
  • Wijziging of annulering van de inschrijving? Bekijk dan zeker eerst ons inschrijvingsreglement.
  • Ter info voor de sportsector: deze opleiding wordt geregistreerd in de databank van Sport Vlaanderen.

Andere geplande activiteiten

INFOSESSIE: SOCIALE MARIBEL

07 januari 2021
Online vorming
Plan je als werkgever aan te werven of is je personeelsbestand sterk gestegen en ben je benieuwd of je van de Maribelsubsidies gebruik kan maken? Wat als een door Sociale Maribel gefinancierde werknemer in je organisatie minder gaat werken? Of als een werknemer stopt en de vervangende aanwerving niet aansluitend kan gebeuren?

Het antwoord op deze vragen kom je te weten in onze online infosessie over de tewerkstellingsmaatregel sociale maribel in PC 329.01 en PC329.03.

ONLINE INFOSESSIE: HOE WERK IK EEN TELEWERKBELEID UIT?

08 januari 2021
Online

Door succes van vorige infosessie lassen we een extra infosessie in rond Telewerk.

Telewerk zal naar alle waarschijnlijkheid nooit meer volledig verdwijnen. De coronacrisis is nog niet bedwongen, maar ook daarna zullen veel werknemers verwachten dat ze (deels) thuis mogen blijven werken. Het is dan ook cruciaal dat je hier als werkgever een duidelijke visie over hebt, die ook op arbeidsrechtelijk vlak waterdicht is.

Komaf maken met jouw kopzorgen rond het inzetten van personeel?

Doe net als +800 socioculturele collega-organisaties, en sluit je vandaag nog aan bij Sociare!