Ga verder naar de inhoud

RE-INTEGRATIE VAN LANGDURIG ZIEKEN, VOORJAAR 2022

20 mei 2022
online
Langdurig zieke werknemers die na een periode thuis hun comeback maken op de werkvloer: vroeg of laat komt dat in elke organisatie wel eens voor. Maar hoe pak je dat nu best aan? Wat zijn de rechten en plichten van de werkgever én de werknemer? Hoe verloopt zo'n reïntegratietraject nu in de praktijk? Tijdens deze voormiddag wijzen we je op de valkuilen en opportuniteiten.
Programma

- Cijfers & genomen beslissingen
- Reïntegratie: schets van het wettelijk kader, in samenspel met enkele regels over de progressieve werkhervatting toegelaten door de adviserend arts van het ziekenfonds.
- Reïntegratie in de praktijk: actiemiddelen & actoren
- Het reïntegratietraject in uitvoering: bespreking van een aantal praktijkcases
- Rechten en plichten van werkgever en werknemer
- Ruimte voor bespreking van situaties uit de eigen organisatie

Lesgevers

Godewina Mylle, preventieadviseur arbeidsarts bij IDEWE
Charlotte Van de Walle, Sociare-consulente

Wanneer?

vrijdag 20 mei 2022 - 9u30 tot 13u00
Opening virtueel klaslokaal: 9u15
Start webinar: 9u30

Waar?

online

Je kan 'm dus volgen vanop de locatie die voor jou het best past. Het enige wat je nodig hebt is een computer/smartphone/tablet en een goed werkende internetverbinding.

Deelnameprijs

81 euro

Inschrijven?

Inschrijven kan via het inschrijvingsformulier. Het is enkel mogelijk om deel t nemen aan de vorming wanneer je werknemer of bestuurder bent van een organisatie die is aangesloten bij Sociare. Inschrijvingen van niet-leden zullen wij niet aanvaarden. Ben je niet zeker of je organisatie lid is van Sociare? Contacteer ons dan eerst via vormingen@sociare.be voor je inschrijft.
Wijziging of annulering van de inschrijving? Bekijk dan zeker eerst ons inschrijvingsreglement.

Meer info

Bel of mail 02/503.18.11; vormingen@sociare.be

Andere geplande activiteiten

JAARREKENINGEN – VOORJAAR 2022

21 januari 2022
online
De jaarrekening, met onder andere de balans en de resultatenrekening, is dé financiële vertaling van de werking van je organisatie in het voorbije werkjaar en bevat dus een schat aan informatie. Je kan daarom maar beter zorgen dat je zo'n jaarrekening begrijpt. Na het volgen van deze opleiding sta je sterker in je schoenen bij gerichte beleidsvragen in je Raad van Bestuur of bij de voorstelling van de jaarrekening op je Algemene Vergadering.

ACTUAPLUS 2022 – REEKS VAN 5 ONLINE INFOSESSIES

28 januari 2022
online
Als eerste op de hoogte zijn van alle actuele sociale informatie? Sluit je dan ook in 2022 aan bij onze vaste ActuaPlus-groep. 5 keer per jaar geven we jou als specialist personeelszaken een complete update van alles wat er reilt en zeilt op de verschillende bestuursniveaus en praten we je bij over alle kreten en gefluister van het sociaal overleg.

Komaf maken met jouw kopzorgen rond het inzetten van personeel?

Doe net als +800 socioculturele collega-organisaties, en sluit je vandaag nog aan bij Sociare!