Ga verder naar de inhoud

RE-INTEGRATIE VAN LANGDURIG ZIEKEN, NAJAAR 2020

30 oktober 2020
Online infosessie
Volzet

Zieke werknemers die na een periode thuis gedeeltelijk hun comeback maken op de werkvloer: vroeg of laat komt dat in elke organisatie wel eens voor. Maar hoe pak je dat nu best aan? Wat zijn de rechten en plichten van de werkgever én de werknemer? Hoe verloopt een reïntegratietraject nu in de praktijk? En wat als de werknemer niet meer terug kan komen? Tijdens deze infosessie vertellen een Sociare consulent én een arbeidsgeneesheer je alles over de valkuilen en opportuniteiten.

Lesgevers

Griet Van Mol, Sociare-consulent

Godewina Mylle, preventieadviseur arbeidsgeneesheer bij IDEWE


Programma

- Reïntegratie: schets van het wettelijk kader, in samenspel met enkele regels over de progressieve werkhervatting toegelaten door de adviserend arts van het ziekenfonds.

- Rechten en plichten van werkgever en werknemer

- Reïntegratie in de praktijk: actiemiddelen & actoren

- Het reïntegratietraject in uitvoering: bespreking van een aantal praktijkcases

- Q&A

Wanneer?

Vrijdag 30 oktober 2020

  • Opening virtueel klaslokaal: 9u15
  • Start infosessie: 9u30
  • Deel 1: 9u30 - 10u15
  • Pauze: 10u15 - 10u30
  • Deel 2: 10u30 - 11u30 - aansluitend: Q&A

Waar?

Deze opleiding gaat digitaal door via ZOOM.

Je kan 'm dus volgen vanop de locatie die voor jou het best past. Het enige wat je nodig hebt is een computer/smartphone/tablet en een goed werkende internetverbinding.

Deelnameprijs?

79 euro per persoon, digitale documentatie inbegrepen

Inschrijven?

  • Via deze link
  • Je kan enkel inschrijven voor deze opleidingen wanneer je werknemer of bestuurder bent van een organisatie die is aangesloten bij Sociare. Inschrijvingen van niet-leden zullen wij niet aanvaarden. Ben je niet zeker of je organisatie lid is van Sociare? Contacteer ons dan eerst via vormingen@sociare.be voor je inschrijft.
  • Wijziging of annulering van de inschrijving? Bekijk dan zeker eerst ons inschrijvingsreglement.
  • Ter info voor de sportsector: deze opleiding wordt geregistreerd in de databank van Sport Vlaanderen.

Meer info

Bel of mail 02/503.18.11; vormingen@sociare.be

Andere geplande activiteiten

WAT NA DE SOCIALE VERKIEZINGEN?

17 december 2020
Online infosessie

De sociale verkiezingen zijn achter de rug, maar dat wil niet zeggen dat het werk er voor jou als werkgever al helemaal op zit. Want daarna moet je het comité voor preventie en bescherming op het werk en/of de ondernemingsraad installeren.

Maar hoe begin je daar nu aan? Eenmaal geïnstalleerd, wat wordt er zoal op die vergaderingen besproken? En wat dan met de vakbondsafvaardiging?

In deze opleiding gaan we dieper in op de oprichting, werking en bevoegdheden van de ondernemingsraad, het comité voor preventie en bescherming op het werk en de vakbondsafvaardiging. Daarnaast bekijken we samen een model van huishoudelijk reglement voor elk orgaan, waarin je concrete afspraken kunt opnemen.

INFOSESSIE: SOCIALE MARIBEL

07 januari 2021
Online vorming
Plan je als werkgever aan te werven of is je personeelsbestand sterk gestegen en ben je benieuwd of je van de Maribelsubsidies gebruik kan maken? Wat als een door Sociale Maribel gefinancierde werknemer in je organisatie minder gaat werken? Of als een werknemer stopt en de vervangende aanwerving niet aansluitend kan gebeuren?

Het antwoord op deze vragen kom je te weten in onze online infosessie over de tewerkstellingsmaatregel sociale maribel in PC 329.01 en PC329.03.

Komaf maken met jouw kopzorgen rond het inzetten van personeel?

Doe net als +800 socioculturele collega-organisaties, en sluit je vandaag nog aan bij Sociare!