Ga verder naar de inhoud

ONLINE OPLEIDING: LOSSE MEDEWERKERS

05 mei 2021
Online vorming
Als socioculturele organisatie kan je steunen op verschillende vormen van tewerkstelling. Met deze vorming bieden we je een overzicht van de verschillende opties die je hebt om medewerkers flexibel in te zetten.
Programma
- Vrijwilligers
- 25-dagenregel
- Verenigingswerkers
- Freelancers
- Artiesten
- Studenten
- Combinatiemogelijkheden van de verschillende statuten
- Ruimte voor bespreking van situaties uit de eigen organisatie


Lesgever
Charlotte Van de Walle, Sociare-consulent

Wanneer?
Woensdag 5 mei 2021 2021
van 9u30 (onthaal vanaf 9u) tot 13u

Waar?
Digitale ‘Zoom’sessie

Je kan 'm dus volgen vanop de locatie die voor jou het best past. Het enige wat je nodig hebt is een computer/smartphone/tablet en een goed werkende internetverbinding.

Deelnameprijs

79 euro

Inschrijven?
  • Inschrijven kan via het inschrijvingsformulier. Het is enkel mogelijk om deel t nemen aan de vorming wanneer je werknemer of bestuurder bent van een organisatie die is aangesloten bij Sociare. Inschrijvingen van niet-leden zullen wij niet aanvaarden. Ben je niet zeker of je organisatie lid is van Sociare? Contacteer ons dan eerst via vormingen@sociare.be voor je inschrijft.
  • Wijziging of annulering van de inschrijving? Bekijk dan zeker eerst ons inschrijvingsreglement.

Meer info
Bel of mail 02/503.18.11; vormingen@sociare.be

Andere geplande activiteiten

ONLINE INFOSESSIE: KOSTENVERGOEDINGEN VOOR VASTE & LOSSE MEDEWERKERS

20 mei 2021
Online

Als werkgever ben je verplicht om kosten die de werknemer maakt in uitvoering van zijn arbeidsovereenkomst terug te betalen. Deze verplichting doet veel vragen rijzen: welke minimale verplichtingen gelden er? Hoe vermijd ik dat de tussenkomst beschouwd wordt als loon? Hoe zit een forfaitaire terugbetaling van kosten precies in elkaar? En moet ik die vergoedingen vermelden op de fiscale fiche?

In het eerste deel van deze workshop ontleden we de verschillende kostenvergoedingen vanuit zowel fiscaal- als sociaalrechtelijk standpunt. Omdat socioculturele organisaties vaak steunen op verschillende vormen van medewerking, gaan we vervolgens ook kort in op de specifieke regelingen voor kostenvergoedingen aan vrijwilligers, kunstenaars en freelancers.

Na het volgen van deze opleiding ga je naar huis met de nodige informatie en inspiratie om kostenvergoedingen correct toe te passen in jouw organisatie.

RE-INTEGRATIE VAN LANGDURIG ZIEKEN, VOORJAAR 2021

04 juni 2021
Online
Langdurig zieke werknemers die na een periode thuis hun comeback maken op de werkvloer: vroeg of laat komt dat in elke organisatie wel eens voor. Maar hoe pak je dat nu best aan? Wat zijn de rechten en plichten van de werkgever én de werknemer? Hoe verloopt zo'n reïntegratietraject nu in de praktijk? Tijdens deze voormiddag wijzen we je op de valkuilen en opportuniteiten.

Komaf maken met jouw kopzorgen rond het inzetten van personeel?

Doe net als +800 socioculturele collega-organisaties, en sluit je vandaag nog aan bij Sociare!