Ga verder naar de inhoud

Middagsessie: Werknemers delen. Wat kan en mag?

21 juni 2022
Online vorming
45,00
Wil je samenwerken met een andere organisatie en werknemers in één pool laten samenwerken? Wil je een werknemer tijdelijk inzetten in een andere organisatie? Of samen met een andere organisatie iemand aanwerven? Mag dat wel?

Terbeschikkingstelling van werknemers is in België in principe verboden. Je mag je werknemers dus niet onder het gezag van een andere werkgever laten werken. Gelukkig bestaan er enkele uitzonderingen op en zijn er mogelijkheden om je werknemers te delen zonder het verbod te schenden.
Programma

In een middagsessie van 1,5u geven we een korte toelichting bij enkele wettelijk toegelaten vormen van terbeschikkingstelling of delen van werknemers:
  • Toegelaten terbeschikkingstelling
  • Dienstverleningsovereenkomst tussen organisaties
  • Multi-werkgeverschap
  • Werkgeversgroepering
Voor wie?

Deze opleiding is bedoeld voor coördinatoren, personeelsverantwoordelijken of bestuurders van socioculturele organisaties.

Lesgevers

Xenia Coninckx en Griet Van Mol, Sociare-consulenten

Wanneer?

Dinsdag 21 juni 2022 – 12u (digitaal onthaal vanaf 11u45) tot 13u30

Waar?

Deze opleiding gaat digitaal door via Zoom. Je kan 'm dus volgen vanop de locatie die voor jou het best past. Het enige wat je nodig hebt is een computer/smartphone/tablet en een goed werkende internetverbinding.

Deelnameprijs?

45 euro

Inschrijven
  • Je kan enkel inschrijven voor deze infosessie wanneer je werknemer of bestuurder bent van een organisatie die is aangesloten bij Sociare. Inschrijvingen van niet-leden zullen wij niet aanvaarden. Ben je niet zeker of je organisatie lid is van Sociare? Contacteer ons dan eerst via vormingen@sociare.be voor je inschrijft.
  • Wijziging of annulering van de inschrijving? Bekijk dan zeker eerst ons inschrijvingsreglement.
Meer info?

Bel of mail 02/503.18.11; vormingen@sociare.be

Andere geplande activiteiten

Ontdek de mogelijkheden van de tijdsregistratietool werktijd.be - mei 2022

31 mei 2022
online
Een paar jaar geleden ontwikkelden we een superhandige online tool voor tijdsregistratie, volledig afgestemd op de noden van de socioculturele sector: Werktijd.be. Intussen wordt de tool al door 1 op 4 van onze lidorganisaties gebruikt.
Zelf ontdekken wat de mogelijkheden voor jouw organisatie zijn? Tijdens ons gratis webinar nemen we je mee op een (gegidste) rondleiding doorheen het instrument.

Infosessie CAO telewerk (gratis)

16 juni 2022
Online vorming
Binnen het pc 329.01 wordt een collectieve arbeidsovereenkomst afgesloten met betrekking tot thuiswerk/telewerk. Deze cao wordt gesloten ter uitvoering van het Vlaams Intersectoraal Akkoord voor de social/non-profitsectoren (‘VIA 6’) van 30/3/2021. In de cao engageren de sociale partners zich om besprekingen te voeren met het oog op het mogelijk maken van telewerk/thuiswerk en het maken van concrete afspraken hierover. Wat dat betekent voor het sociaal overleg binnen jouw organisatie ontdek je tijdens onze gratis infosessie op 16 juni 2022.

Komaf maken met jouw kopzorgen rond het inzetten van personeel?

Doe net als +800 socioculturele collega-organisaties, en sluit je vandaag nog aan bij Sociare!