Ga verder naar de inhoud

Kostenvergoedingen voor vaste & losse medewerkers

09 mei 2023
Online
88,00
Als werkgever ben je verplicht om kosten die werknemers maken in uitvoering van hun arbeidsovereenkomst terug te betalen. Deze verplichting doet veel vragen rijzen: welke minimale verplichtingen gelden er? Hoe vermijd ik dat de tussenkomst beschouwd wordt als loon? Hoe zit een forfaitaire terugbetaling van kosten precies in elkaar? En moet ik die vergoedingen vermelden op de fiscale fiche?
In het eerste deel van deze workshop ontleden we de verschillende kostenvergoedingen vanuit zowel fiscaal- als sociaalrechtelijk standpunt. Omdat socioculturele organisaties vaak steunen op verschillende vormen van medewerking, gaan we vervolgens ook kort in op de specifieke regelingen voor kostenvergoedingen aan vrijwilligers, kunstenaars en freelancers.

Na het volgen van deze opleiding ga je naar huis met de nodige informatie en inspiratie om kostenvergoedingen correct toe te passen in jouw organisatie.

Programma

Wat is een kostenvergoeding?

Blik op de wettelijke basis

Welke soorten kostenvergoedingen kan je toekennen?

Met welke fiscale akkoorden moet je rekening houden?

Hoe zit het met je administratieve verplichtingen als werkgever?

Kostenvergoedingen voor vrijwilligers, kunstenaars en freelancers

Q&A

Voor wie?

Deze opleiding is bedoeld voor coördinatoren, personeelsverantwoordelijken of bestuurders van socioculturele organisaties

Lesgever

Zohra Nidlahcen - Sociare-consulent

Wanneer?

Dinsdag 9 mei 2023 van 9u30 tot 13 uur. Digitaal onthaal vanaf 9.15 uur.

Waar?

Deze opleiding gaat digitaal door via Zoom.

Je kan 'm dus volgen vanop de locatie die voor jou het best past. Het enige wat je nodig hebt is een computer/smartphone/tablet en een goed werkende internetverbinding.

Deelnameprijs

88 euro per persoon, inclusief documentatie


Praktisch
  • Deze opleiding gaat digitaal door via Zoom. We bezorgen je de link per mail.
  • Opening van het virtuele klaslokaal: 9u15, start van de infosessie om 9u30. Doorheen de voormiddag voorzien we de nodige pauzemomenten.
  • Na afloop van de infosessie bezorgen we je de presentatie en eventuele documentatie.
  • Ingeschreven, maar kan je last-minute niet aanwezig zijn? De online infosessie kan achteraf niet herbekeken worden. Een collega in jouw plaats laten volgen mag uiteraard wel.

Inschrijven?
  • Je kan inschrijven voor deze opleidingen wanneer je werknemer of bestuurder bent van een organisatie die is aangesloten bij Sociare? Inschrijvingen van niet-leden kunnen we niet aanvaarden.
  • Ben je niet zeker of je organisatie lid is van Sociare? Contacteer ons dan eerst via? vormingen@sociare.be.
  • Wijziging of annulering van de inschrijving? Bekijk dan zeker eerst ons? inschrijvingsreglement.
  • Ter info voor de sportsector: deze opleiding wordt geregistreerd in de databank van Sport Vlaanderen.
Meer info?

Bel of mail 02/503.18.11; vormingen@sociare.be

Andere geplande activiteiten

Jaarrekeningen – maart 2023 - VOLZET

24 maart 2023
Ravensteingalerij 28 1000 BRUSSEL
De jaarrekening, met onder andere de balans en de resultatenrekening, is dé financiële vertaling van de werking van je organisatie in het voorbije werkjaar en bevat dus een schat aan informatie. Je kan daarom maar beter zorgen dat je zo'n jaarrekening begrijpt. Na het volgen van deze opleiding sta je sterker in je schoenen bij gerichte beleidsvragen in je Raad van Bestuur of bij de voorstelling van de jaarrekening op je Algemene Vergadering.

Gratis Infosessie | Ontdek de mogelijkheden van werktijd.be – juni 2023

22 juni 2023
Online
Een paar jaar geleden ontwikkelden we een superhandige online tool voor tijdsregistratie, volledig afgestemd op de noden van de socioculturele sector: Werktijd.be. Intussen wordt de tool al door 40% van onze lidorganisaties gebruikt.
Zelf ontdekken wat de mogelijkheden voor jouw organisatie zijn? Tijdens ons gratis webinar nemen we je mee op een (gegidste) rondleiding doorheen het instrument.

Komaf maken met jouw kopzorgen rond het inzetten van personeel?

Doe net als +800 socioculturele collega-organisaties, en sluit je vandaag nog aan bij Sociare!