Ga verder naar de inhoud

INFOSESSIE: SOCIALE MARIBEL

07 januari 2021
Online vorming
Volzet
Plan je als werkgever aan te werven of is je personeelsbestand sterk gestegen en ben je benieuwd of je van de Maribelsubsidies gebruik kan maken? Wat als een door Sociale Maribel gefinancierde werknemer in je organisatie minder gaat werken? Of als een werknemer stopt en de vervangende aanwerving niet aansluitend kan gebeuren?

Het antwoord op deze vragen kom je te weten in onze online infosessie over de tewerkstellingsmaatregel sociale maribel in PC 329.01 en PC329.03.
Programma
 • Wanneer heb je als organisatie recht op Sociale Maribel en hoe vraag je deze aan;
 • De structuur van de werkgeversbijdragen in PC 329;
 • De structurele vermindering van de rsz-bijdragen;
 • De types bijdragevermindering;
 • Het mechanisme achter de sociale maribel;
 • De middelen van de sociale en fiscale maribel;
 • De verdelingswijze van de middelen door het beheerscomité;
 • Uitleg over de toekenningen en de administratieve verplichtingen;
 • Recente beslissingen en wijzigingen

Voor wie?
Deze vorming is bedoeld voor iedereen met interesse in Sociale Maribel. Het maakt niet uit of jouw organisatie hier al gebruik van maakt en ook voorkennis is niet vereist.


Lesgever
Paulien Natens, adviseur belangenbehartiging


Wanneer?
Donderdag 7 januari 2021 - 9u30 (onthaal vanaf 9u15) tot 12u


Waar?
Deze opleiding gaat digitaal door via Zoom. Je kan 'm dus volgen vanop de locatie die voor jou het best past. Het enige wat je nodig hebt is een computer/smartphone/tablet en een goed werkende internetverbinding.


Deelnameprijs?

79 euro per persoon, inclusief digitale documentatie


Praktisch
 • Deze opleiding gaat digitaal door via Zoom. We bezorgen je de link per mail.
 • Opening van het virtuele klaslokaal: 9u15, start van de lessen om 9u30. Doorheen de voormiddag voorzien we de nodige pauzemomenten. Na afloop van elke les bezorgen we je de presentatie, documentatie en oefeningen via ons ledenportaal.
 • De online lessen kunnen achteraf niet herbekeken worden. Kan je de sessie toch niet bijwonen, dan kan je een collega in jouw plaats de sessie laten volgen. Geef ons wel een seintje via vormingen@sociare.be


Inschrijven

 • Je kan enkel inschrijven voor deze opleidingen wanneer je werknemer of bestuurder bent van een organisatie die is aangesloten bij Sociare. Inschrijvingen van niet-leden zullen wij niet aanvaarden. Ben je niet zeker of je organisatie lid is van Sociare? Contacteer ons dan eerst via vormingen@sociare.be voor je inschrijft.

 • Wijziging of annulering van de inschrijving? Bekijk dan zeker eerst ons inschrijvingsreglement.

Meer info?

Bel of mail 02/503.18.11; vormingen@sociare.be

Andere geplande activiteiten

ONLINE INFOSESSIE: KOSTENVERGOEDINGEN VOOR VASTE & LOSSE MEDEWERKERS

20 mei 2021
Online

Als werkgever ben je verplicht om kosten die de werknemer maakt in uitvoering van zijn arbeidsovereenkomst terug te betalen. Deze verplichting doet veel vragen rijzen: welke minimale verplichtingen gelden er? Hoe vermijd ik dat de tussenkomst beschouwd wordt als loon? Hoe zit een forfaitaire terugbetaling van kosten precies in elkaar? En moet ik die vergoedingen vermelden op de fiscale fiche?

In het eerste deel van deze workshop ontleden we de verschillende kostenvergoedingen vanuit zowel fiscaal- als sociaalrechtelijk standpunt. Omdat socioculturele organisaties vaak steunen op verschillende vormen van medewerking, gaan we vervolgens ook kort in op de specifieke regelingen voor kostenvergoedingen aan vrijwilligers, kunstenaars en freelancers.

Na het volgen van deze opleiding ga je naar huis met de nodige informatie en inspiratie om kostenvergoedingen correct toe te passen in jouw organisatie.

RE-INTEGRATIE VAN LANGDURIG ZIEKEN, VOORJAAR 2021

04 juni 2021
Online
Langdurig zieke werknemers die na een periode thuis hun comeback maken op de werkvloer: vroeg of laat komt dat in elke organisatie wel eens voor. Maar hoe pak je dat nu best aan? Wat zijn de rechten en plichten van de werkgever én de werknemer? Hoe verloopt zo'n reïntegratietraject nu in de praktijk? Tijdens deze voormiddag wijzen we je op de valkuilen en opportuniteiten.

Komaf maken met jouw kopzorgen rond het inzetten van personeel?

Doe net als +800 socioculturele collega-organisaties, en sluit je vandaag nog aan bij Sociare!