Ga verder naar de inhoud

INFOSESSIE: SOCIALE MARIBEL

07 januari 2021
Online vorming
79,00
Plan je als werkgever aan te werven of is je personeelsbestand sterk gestegen en ben je benieuwd of je van de Maribelsubsidies gebruik kan maken? Wat als een door Sociale Maribel gefinancierde werknemer in je organisatie minder gaat werken? Of als een werknemer stopt en de vervangende aanwerving niet aansluitend kan gebeuren?

Het antwoord op deze vragen kom je te weten in onze online infosessie over de tewerkstellingsmaatregel sociale maribel in PC 329.01 en PC329.03.
Programma
 • Wanneer heb je als organisatie recht op Sociale Maribel en hoe vraag je deze aan;
 • De structuur van de werkgeversbijdragen in PC 329;
 • De structurele vermindering van de rsz-bijdragen;
 • De types bijdragevermindering;
 • Het mechanisme achter de sociale maribel;
 • De middelen van de sociale en fiscale maribel;
 • De verdelingswijze van de middelen door het beheerscomité;
 • Uitleg over de toekenningen en de administratieve verplichtingen;
 • Recente beslissingen en wijzigingen

Voor wie?
Deze vorming is bedoeld voor iedereen met interesse in Sociale Maribel. Het maakt niet uit of jouw organisatie hier al gebruik van maakt en ook voorkennis is niet vereist.


Lesgever
Paulien Natens, adviseur belangenbehartiging


Wanneer?
Donderdag 7 januari 2021 - 9u30 (onthaal vanaf 9u15) tot 12u


Waar?
Deze opleiding gaat digitaal door via Zoom. Je kan 'm dus volgen vanop de locatie die voor jou het best past. Het enige wat je nodig hebt is een computer/smartphone/tablet en een goed werkende internetverbinding.


Deelnameprijs?

79 euro per persoon, inclusief digitale documentatie


Praktisch
 • Deze opleiding gaat digitaal door via Zoom. We bezorgen je de link per mail.
 • Opening van het virtuele klaslokaal: 9u15, start van de lessen om 9u30. Doorheen de voormiddag voorzien we de nodige pauzemomenten. Na afloop van elke les bezorgen we je de presentatie, documentatie en oefeningen via ons ledenportaal.
 • De online lessen kunnen achteraf niet herbekeken worden. Kan je de sessie toch niet bijwonen, dan kan je een collega in jouw plaats de sessie laten volgen. Geef ons wel een seintje via vormingen@sociare.be


Inschrijven

 • Inschrijven kan via deze link

 • Je kan enkel inschrijven voor deze opleidingen wanneer je werknemer of bestuurder bent van een organisatie die is aangesloten bij Sociare. Inschrijvingen van niet-leden zullen wij niet aanvaarden. Ben je niet zeker of je organisatie lid is van Sociare? Contacteer ons dan eerst via vormingen@sociare.be voor je inschrijft.

Meer info?

Bel of mail 02/503.18.11; vormingen@sociare.be

Andere geplande activiteiten

WAT NA DE SOCIALE VERKIEZINGEN?

17 december 2020
Online infosessie

De sociale verkiezingen zijn achter de rug, maar dat wil niet zeggen dat het werk er voor jou als werkgever al helemaal op zit. Want daarna moet je het comité voor preventie en bescherming op het werk en/of de ondernemingsraad installeren.

Maar hoe begin je daar nu aan? Eenmaal geïnstalleerd, wat wordt er zoal op die vergaderingen besproken? En wat dan met de vakbondsafvaardiging?

In deze opleiding gaan we dieper in op de oprichting, werking en bevoegdheden van de ondernemingsraad, het comité voor preventie en bescherming op het werk en de vakbondsafvaardiging. Daarnaast bekijken we samen een model van huishoudelijk reglement voor elk orgaan, waarin je concrete afspraken kunt opnemen.

ONLINE INFOSESSIE: HOE WERK IK EEN TELEWERKBELEID UIT?

08 januari 2021
Online

Door succes van vorige infosessie lassen we een extra infosessie in rond Telewerk.

Telewerk zal naar alle waarschijnlijkheid nooit meer volledig verdwijnen. De coronacrisis is nog niet bedwongen, maar ook daarna zullen veel werknemers verwachten dat ze (deels) thuis mogen blijven werken. Het is dan ook cruciaal dat je hier als werkgever een duidelijke visie over hebt, die ook op arbeidsrechtelijk vlak waterdicht is.

Komaf maken met jouw kopzorgen rond het inzetten van personeel?

Doe net als +800 socioculturele collega-organisaties, en sluit je vandaag nog aan bij Sociare!