Ga verder naar de inhoud

Infosessie CAO telewerk (gratis)

16 juni 2022
Online vorming
0,00
Binnen het pc 329.01 wordt een collectieve arbeidsovereenkomst afgesloten met betrekking tot thuiswerk/telewerk. Deze cao wordt gesloten ter uitvoering van het Vlaams Intersectoraal Akkoord voor de social/non-profitsectoren (‘VIA 6’) van 30/3/2021. In de cao engageren de sociale partners zich om besprekingen te voeren met het oog op het mogelijk maken van telewerk/thuiswerk en het maken van concrete afspraken hierover. Wat dat betekent voor het sociaal overleg binnen jouw organisatie ontdek je tijdens onze gratis infosessie op 16 juni 2022.
Programma

We lichten toe welke besprekingen en afspraken je binnen het lokaal sociaal overleg moet en kan maken over het telewerkbeleid van je organisatie en welke bevoegdheden de lokale sociale partners hebben in het uitwerken van dat beleid.
We gaan in deze infosessie niet in op hoe je structureel of occasioneel telewerk invoert en praktisch organiseert. Wil je weten hoe je dat doet dan verwijzen we je graag naar onze uitgebreide infosessie ‘Hoe werk ik een telewerkbeleid uit?’ op donderdag 23 juni 2022.

Voor wie?

Deze opleiding is bedoeld voor coördinatoren, personeelsverantwoordelijken of bestuurders van socioculturele organisaties waar een sociaal overlegorgaan (or, cpbw, syndicale afvaardiging) aanwezig is.

Lesgever

Leen Coene - Sociare-consulent

Wanneer?

Donderdag 16 juni 2022 – 12u tot 13u

Waar?

Deze opleiding gaat digitaal door via Zoom.
Je kan 'm dus volgen vanop de locatie die voor jou het best past. Het enige wat je nodig hebt is een computer/smartphone/tablet en een goed werkende internetverbinding.

Deelnameprijs

Gratis

Praktisch
  • Deze opleiding gaat digitaal door via Zoom. We bezorgen je de link per mail.
  • Opening van het virtuele klaslokaal: 11u50, start van de sessie om 12u. Na afloop bezorgen we je de presentatie en documentatie via ons ledenportaal.
  • De online sessie kan achteraf niet herbekeken worden. Kan je de sessie toch niet bijwonen, dan kan je een collega in jouw plaats de sessie laten volgen. Geef ons wel een seintje via vormingen@sociare.be.

Inschrijven
  • Je kan enkel inschrijven voor deze infosessie wanneer je werknemer of bestuurder bent van een organisatie die is aangesloten bij Sociare. Inschrijvingen van niet-leden zullen wij niet aanvaarden. Ben je niet zeker of je organisatie lid is van Sociare? Contacteer ons dan eerst via vormingen@sociare.be voor je inschrijft.
  • Wijziging of annulering van de inschrijving? Bekijk dan zeker eerst ons inschrijvingsreglement.
Meer info?

Bel of mail 02/503.18.11; vormingen@sociare.be

Andere geplande activiteiten

Ontdek de mogelijkheden van de tijdsregistratietool werktijd.be - mei 2022

31 mei 2022
online
Een paar jaar geleden ontwikkelden we een superhandige online tool voor tijdsregistratie, volledig afgestemd op de noden van de socioculturele sector: Werktijd.be. Intussen wordt de tool al door 1 op 4 van onze lidorganisaties gebruikt.
Zelf ontdekken wat de mogelijkheden voor jouw organisatie zijn? Tijdens ons gratis webinar nemen we je mee op een (gegidste) rondleiding doorheen het instrument.

Middagsessie: Werknemers delen. Wat kan en mag?

21 juni 2022
Online vorming
Wil je samenwerken met een andere organisatie en werknemers in één pool laten samenwerken? Wil je een werknemer tijdelijk inzetten in een andere organisatie? Of samen met een andere organisatie iemand aanwerven? Mag dat wel?

Terbeschikkingstelling van werknemers is in België in principe verboden. Je mag je werknemers dus niet onder het gezag van een andere werkgever laten werken. Gelukkig bestaan er enkele uitzonderingen op en zijn er mogelijkheden om je werknemers te delen zonder het verbod te schenden.

Komaf maken met jouw kopzorgen rond het inzetten van personeel?

Doe net als +800 socioculturele collega-organisaties, en sluit je vandaag nog aan bij Sociare!