Ga verder naar de inhoud

Een welzijnsbeleid in samenwerking met je externe dienst - november 2022

18 november 2022
online
81,00
Zodra je mensen te werk stelt, ben je meteen ook verantwoordelijk voor de veiligheid en de gezondheid van uw werknemers. De wet op het welzijn op het werk verplicht (kleine) werkgevers om aan te sluiten bij een externe dienst voor preventie en bescherming op het werk. Deze dienst dient je optimaal te ondersteunen bij de uitbouw van je welzijnsbeleid.
Maar wat betekent nu die aansluiting bij de externe dienst, en wat kan je van hen verwachten, en wat niet?
Programma

Welke aandachtspunten en basisregels moet een werkgever kennen in het kader van het welzijnsbeleid? Waarvoor mag/moet hij beroep doen op zijn externe dienst en welke verwachtingen kunnen niet ingelost worden door de externe dienst?

Voor wie?

Deze opleiding is bedoeld voor bestuurders, coördinatoren of personeelsverantwoordelijken van socioculturele organisaties die interesse hebben in preventie & welzijn.

Lesgevers

Filip Pelgrims, IDEWE & Charlotte Van de Walle, Sociare-consulent

Wanneer?

Vrijdag 18 november 2022 - van 9u30 (digitaal leslokaal open vanaf 9u15) tot 11u30

Waar?

Deze opleiding gaat digitaal door via Zoom.
Je kan 'm dus volgen vanop de locatie die voor jou het best past. Het enige wat je nodig hebt is een computer/smartphone/tablet en een goed werkende internetverbinding.

Deelnameprijs

81 euro per persoon, inclusief digitale documentatie

Praktisch

• Deze opleiding gaat digitaal door via Zoom. We bezorgen je de link per mail.
• Opening van het virtuele klaslokaal: 9u15, start van de lessen om 9u30. Doorheen de voormiddag voorzien we de nodige pauzemomenten. Na afloop van elke les bezorgen we je de presentatie en eventuele documentatie.
• Ingeschreven, maar kan je last-minute niet aanwezig zijn? De online lessen kunnen achteraf niet herbekeken worden. Een collega in jouw plaats laten volgen mag uiteraard wel.

Inschrijven

• Je kan enkel inschrijven voor deze opleidingen wanneer je werknemer of bestuurder bent van een organisatie die is aangesloten bij Sociare. Inschrijvingen van niet-leden zullen wij niet aanvaarden. Ben je niet zeker of je organisatie lid is van Sociare? Contacteer ons dan eerst via vormingen@sociare.be voor je inschrijft.
• Wijziging of annulering van de inschrijving? Bekijk dan zeker eerst ons inschrijvingsreglement.
• Ter info voor de sportsector: deze opleiding wordt geregistreerd in de databank van Sport Vlaanderen.

Meer info?

Bel of mail 02/503.18.11; vormingen@sociare.be
Andere geplande activiteiten

Ontdek de mogelijkheden van de tijdsregistratietool werktijd.be - september 2022

26 september 2022
online
Een paar jaar geleden ontwikkelden we een superhandige online tool voor tijdsregistratie, volledig afgestemd op de noden van de socioculturele sector: Werktijd.be. Intussen wordt de tool al door 1 op 4 van onze lidorganisaties gebruikt.
Zelf ontdekken wat de mogelijkheden voor jouw organisatie zijn? Tijdens ons gratis webinar nemen we je mee op een (gegidste) rondleiding doorheen het instrument.

Actua - oktober 2022

14 oktober 2022
online
Benieuwd naar de impact van bepaalde beslissingen van de federale en Vlaamse regering op je organisatie? Wil je weten wat er wijzigde sinds het begin van dit jaar en wat we in de volgende maanden kunnen verwachten? Volg dan zeker ons actua-webinar, dan ben je op enkele uren tijd weer helemaal mee!

Komaf maken met jouw kopzorgen rond het inzetten van personeel?

Doe net als +800 socioculturele collega-organisaties, en sluit je vandaag nog aan bij Sociare!