Vorming | Kostenvergoedingen
Als werkgever ben je verplicht om kosten die werknemers maken in uitvoering van hun arbeidsovereenkomst terug te betalen. Deze verplichting doet veel vragen rijzen: welke minimale verplichtingen gelden er? Hoe vermijd ik dat de tussenkomst beschouwd wordt als loon? Hoe zit een forfaitaire terugbetaling van kosten precies in elkaar? En moet ik die vergoedingen vermelden op de fiscale fiche?
In het eerste deel van deze opleiding ontleden we de verschillende kostenvergoedingen vanuit zowel fiscaal- als sociaalrechtelijk standpunt. Omdat socioculturele organisaties vaak steunen op verschillende vormen van medewerking, gaan we vervolgens ook kort in op de specifieke regelingen voor kostenvergoedingen aan vrijwilligers, kunstenaars en freelancers.
Na het volgen van deze opleiding ga je naar huis met de nodige informatie en inspiratie om kostenvergoedingen correct toe te passen in jouw organisatie.
Programma
Wat is een kostenvergoeding?
Blik op de wettelijke basis
Welke soorten kostenvergoedingen kan je toekennen?
Met welke fiscale akkoorden moet je rekening houden?
Hoe zit het met je administratieve verplichtingen als werkgever?
Kostenvergoedingen voor vrijwilligers, kunstenaars en freelancers
Q&A
Voor wie?
Deze opleiding is bedoeld voor coördinatoren, personeelsverantwoordelijken of bestuurders van socioculturele organisaties
Lesgever
Zohra Nidlahcen - Sociare-consulent
Wanneer?
Donderdag 18 januari 2024 van 9u30 tot 13 uur. Digitaal onthaal vanaf 9.15 uur.
Waar?
Deze opleiding vindt digitaal plaats via Zoom.
Je kan 'm dus volgen vanop de locatie die voor jou het best past. Het enige wat je nodig hebt is een computer/smartphone/tablet en een goed werkende internetverbinding.
Deelnameprijs
92 euro per persoon, inclusief documentatie
Praktisch
- Deze opleiding vindt digitaal plaats, via Zoom. We bezorgen je de link per mail.
- We openen het virtuele klaslokaal om 9.15 uur. De opleiding start om start om 9.30 uur.
- Na de opleiding bezorgen we je de presentatie en eventuele documentatie.
- Ben je ingeschreven, maar kan je last-minute toch niet aanwezig zijn? De online infosessie kan achteraf niet herbekeken worden. Een collega in jouw plaats laten volgen mag uiteraard wel.
Inschrijven
- Je kan inschrijven voor deze opleiding als je werknemer of bestuurder bent van een organisatie die is aangesloten bij Sociare. Inschrijvingen van niet-leden kunnen we niet aanvaarden.
- Ben je niet zeker of je organisatie lid is van Sociare? Contacteer ons dan eerst via vormingen@sociare.be.
- Je inschrijving wijzigen of annuleren? Bekijk dan zeker eerst ons inschrijvingsreglement.
- Ter info voor de sportsector: deze opleiding wordt geregistreerd in de databank van Sport Vlaanderen.
Meer info?
Bel of mail 02/503.18.11; vormingen@sociare.be
Andere geplande activiteiten
ActuaPlus 2024 – reeks van 5 online infosessies
Als eerste op de hoogte zijn van alle actuele sociale informatie? Sluit je dan ook in 2024 aan bij onze vaste ActuaPlus-groep. Vijf keer per jaar geven we jou, als specialist personeelszaken, een complete update van alles wat er reilt en zeilt op de verschillende bestuursniveaus en praten we je bij over alle kreten en gefluister van het sociaal overleg.
Vorming | Jaarrekening - februari 2024
De jaarrekening, met onder andere de balans en de resultatenrekening, is dé financiële vertaling van de werking van je organisatie in het voorbije werkjaar en bevat dus een schat aan informatie. Je kan daarom maar beter zorgen dat je zo'n jaarrekening begrijpt. Na het volgen van deze opleiding sta je sterker in je schoenen bij gerichte beleidsvragen in je Raad van Bestuur of bij de voorstelling van de jaarrekening op je Algemene Vergadering.
Komaf maken met jouw kopzorgen rond het inzetten van personeel?
Doe net als +800 socioculturele collega-organisaties, en sluit je vandaag nog aan bij Sociare!