Vorming | Aan de slag met je begroting
Je kunt fantastische plannen hebben en een creatief brein, maar de begroting is en blijft de ruggengraat van je organisatie. Wil je daar op korte tijd meer over leren en zo niets meer aan het toeval over laten? Dan is deze opleiding volgen een must!
Alle informatie rond begrotingsbeleid speciaal voor wie al enige kennis heeft over jaarrekeningen of de opleiding rond jaarrekeningen volgde.
Deze vorming is helaas volzet, maar je kan de extra editie volgen op 28/11/2023.
Elke organisatie/vzw moet een begroting opstellen, dat zegt zowel de wet als het gezond verstand. Toch komt er meer bij kijken dan enkel en alleen maar voorspellen wat de kosten en opbrengsten van het volgende boekjaar zullen zijn of zullen inhouden. Wil je daar op korte tijd meer over leren en zo niets meer aan het toeval over laten? Dan is deze opleiding volgen een must!
Het programma van de opleiding ziet er als volgt uit:
- Wat met de meerjarenbegroting?
- Hoe en wanneer begroot je investeringen?
- Hoe ziet je liquiditeitsplan eruit?
- In welke mate kan je risico’s inschatten?
- Hoe begroot je het personeel?
- Hoe pak ik mijn prijzenbeleid aan?
- Mag ik nieuwe subsidies al inschrijven?
- Hoe doe ik aan kostenbeheersing?
Daarnaast kun je de begroting niet los zien van het financieel beleid van de organisatie. We kijken dus zeker ook naar...
- balans
- toekomstige balans
- cashpositie
- verhoudingen tussen eigen en vreemd vermogen
- ...
Goed om te weten: uitleg en oefeningen vormen de rode draad doorheen deze opleiding, je kan daar zeker eigen materiaal voor gebruiken.
Voor wie?
Deze workshop is bedoeld voor bestuurders, coördinatoren of personeelsverantwoordelijken die hun kennis over het beheer van een vzw willen bijschaven.
Lesgever
Dylan Peere beschikt door zijn voorgaande en huidige jobs, en door zijn ervaringen als bestuurder, over uitgebreide financiële expertise en kennis over de werking van een socioculturele organisatie. Hij is tevens gastlector vzw-wetgeving aan Vivès Hogeschool Kortrijk.
Waar?
Deze opleiding gaat fysiek door, in ons kantoor vlakbij het Centraal Station: Ravensteingalerij 28, op de derde verdieping.
Wanneer?
Donderdag 28 september van 9u30 (onthaal vanaf 9u00) tot 16u30.
Deelnameprijs
133 euro per persoon, inclusief digitale documentatie.
Praktisch
- Deze opleiding gaat fysiek door in Brussel.
- Kun je de opleiding niet bijwonen? Dan vragen we je vriendelijk om ons op voorhand te verwittigen via vormingen@sociare.be.
- Kan je last-minute toch niet aanwezig zijn? Een collega in jouw plaats laten volgen mag uiteraard wel.
Inschrijven
- Je kan enkel inschrijven voor deze opleidingen wanneer je werknemer of bestuurder bent van een organisatie die is aangesloten bij Sociare. Inschrijvingen van niet-leden zullen wij niet aanvaarden. Inschrijven kan door in te loggen op onze website. Ben je niet zeker of je organisatie lid is van Sociare? Contacteer ons dan eerst via vormingen@sociare.be voor je inschrijft.
- Wijziging of annulering van de inschrijving? Bekijk dan zeker eerst ons inschrijvingsreglement.
Meer info?
Bel of mail 02/503.18.11; vormingen@sociare.be
Andere geplande activiteiten
Vorming | Strijd om talent: de groeps- en hospitalisatieverzekering
In de strijd om talent hebben werkgevers in onze sector wel wat mogelijkheden om bestaand talent te behouden en nieuwe medewerkers aan te trekken. Zowel de groepsverzekering als de hospitalisatieverzekering zijn daar goede voorbeelden van.
Infosessie | Actua - oktober 2023
Komaf maken met jouw kopzorgen rond het inzetten van personeel?
Doe net als +800 socioculturele collega-organisaties, en sluit je vandaag nog aan bij Sociare!