Ga verder naar de inhoud

Versterking op administratief vlak: welkom Marta!

24.11.2021

Wij hopen vurig dat we in de loop van 2022 terug opleidingen kunnen organiseren in Brussel. Al is het maar zodat jij onze nieuwe collega Marta Sobczyk ook eens in real life kan ontmoeten. Nog tot juli maakt ze deel uit van team administratie & onthaal.

Fijn dat je er bent, Marta! Kan je ons eens wat meer vertellen over jezelf?

"Ik heb filosofie gestudeerd: eerst in mijn geboortestad Warschau aan de Universiteit van Warschau, daarna in Leuven, waar ik in 2013 mijn master heb behaald. Ik kwam voor het eerst naar Leuven als Erasmusstudente in 2008, en ben toen verliefd geworden op de stad. Later leerde ik er ook mijn man kennen, en tegenwoordig wonen we samen in Kessel-Lo."

"Na mijn studie filosofie was mijn leerhonger nog niet gestild. In 2018 haalde ik nog het diploma van Master in de Beleidseconomie, en dit jaar ben ik gestart met een bacheloropleiding Gezinswetenschappen aan hogeschool Odisee in Brussel."

En wat voor werk deed je hiervoor?

"Ik werkte voor een internationaal medisch bedrijf als Customer Care Agent en was verantwoordelijk voor het portfolio van internationale klanten uit Centraal-Europa, Zuid-Afrika en Centraal- en Zuid-Amerika. Ik ondersteunde ook de salesmanagers in hun dagelijkse taken. Ik heb er superveel geleerd over omgaan met klanten, maar ook mijn organisatie- en communicatieskills verder aangescherpt."

Marta Sobczyk

Hoe verzeilde je dan uiteindelijk bij ons, in de socioculturele sector?

"Dat was echt een bewuste keuze: de non-profit trekt mij enorm aan. Als ik mijn diploma Gezinswetenschappen op zak heb, wil ik graag in een socioculturele omgeving aan de slag, in samenlevingsopbouw bijvoorbeeld. Deze tijdelijke functie in een ledenorganisatie biedt me de kans om de sector al wat beter te leren kennen en dat vind ik een fijn idee."

In onze sector zijn superveel vrijwilligers actief. Is dat ook iets waar jij ervaring mee hebt?

"Zeker en vast. Ik ben onder meer vrijwilliger geweest bij socio-artistiek gezelschap Compagnie Tartaren en bij Pangaea, het internationaal ontmoetingscentrum voor studenten in Leuven. Daarnaast ben ik ook een tijdje buddy geweest voor anderstalige kinderen."

Tot slot: wat doe je graag als je niet aan het werken bent?

"Ik hou van lezen en wandelen, en heb een bovengemiddelde interesse in politiek, filosofie en kunst. Verder ga ik ook graag op reis en spreek ik graag af met vrienden: 2 dingen die door corona noodgedwongen even op een lager pitje staan."

Heb je een vraag voor Marta of wil je haar graag welkom heten? Stuur onze nieuwe collega gerust een mailtje.

Zelf een leuk verhaal of inspirerende case om te delen?

Daar maak je onze stafmedewerker communicatie & ledenrelaties altijd blij mee!