Ga verder naar de inhoud

Niet helemaal nieuw in de sector, wel nieuw bij Sociare. Welkom Niels!

17.01.2022

Niels Goovaerts is de opvolger van Chloé. Hij wordt de nieuwe stafmedewerker communicatie en ledenrelaties bij Sociare.

Dag Niels, welkom bij Sociare. Kan je ons wat meer vertellen over jezelf?

"Zoals je kan zien ben ik geen piepkuiken meer, ik heb al wat watertjes doorzwommen. Communicatie is daarbij altijd wel een rode draad geweest. Ik ben ooit onderwijzer geworden, en ik heb theater en scenario gestudeerd. Ik ben in nogal wat sectoren aan de slag geweest: onder meer sociaal-artistiek, in het jeugdwerk en in kunsteducatie. Ik was ook freelance copywriter en ik heb gewerkt bij Wablieft en op de communicatiedienst van het Kruispunt Migratie-Integratie. Dat waren heel fijne werkplekken en daar heb ik het communicatievak verder geleerd: heldere taal gebruiken, weten wie je doelgroep is, wat je wil bereiken, daarvoor de juiste kanalen kiezen, de kracht van een strategische aanpak."

Niels Goovaerts 2022

Je hebt ook ervaring als coördinator?

"Ja, dat klopt. Van 2016 tot 2021 was ik coördinator bij Artforum, een cultuureducatieve organisatie in het jeugdwerk met als thuisbasis Opek in Leuven. Ik heb er als coördinator meegeholpen aan de fusie tussen Artforum en Urban Woorden, en daaruit is later Trill ontstaan. Als coördinator was ik ook even lid van het bestuur van Sociare, dus ik ken Sociare al een beetje. Ik hoop dat die ervaring als werkgever een meerwaarde kan zijn als communicatiemedewerker bij Sociare. Ik heb er heel veel zin in!"

Mogen we ook even meekijken in je privéleven?

"Ik woon samen met Katleen en onze kinderen in een oude hoeve in het mooie Bierbeek. We hebben ons huis in allerlei fases ecologisch verbouwd. We hebben vier kinderen, drie dochters en een zoon. Frauke is klaar met studeren en zet haar eerste stappen op de arbeidsmarkt. Janne studeert kinesitherapie aan de KU Leuven. Ella en Stan zitten in het middelbaar onderwijs.

Een uit de hand gelopen hobby is Atelier t. Katleen en ik hebben een deel van het huis omgebouwd tot een werkplaats voor traag drukwerk, waarin we met allerlei druktechnieken aan de slag gaan. We hebben een paar oude drukpersen en heel wat materiaal voor boekdruk verzameld. We zetten en drukken er teksten en illustraties op de oude, ambachtelijke manier. Soms organiseren we er ook workshops en masterclasses. Omdat we het atelier wat verder willen uitbouwen hebben we er dit najaar een vzw voor opgericht. Met de geweldig handige statutenbouwer van SCWITCH was dat een fluitje van een cent."

Heb je een vraag voor Niels of wil je hem graag welkom heten? Stuur onze nieuwe collega gerust een mailtje.

Zelf een leuk verhaal of inspirerende case om te delen?

Daar maak je onze stafmedewerker communicatie & ledenrelaties altijd blij mee!