Wat is de doelgroepvermindering eerste werknemers precies?

vrijdag 21/09/2018

Je eerste werknemer(s) aanwerven: hoe je het ook draait of keert, het is en blijft een serieuze hap uit het budget van je organisatie. Gelukkig bestaan er wel enkele steunmaatregelen voor nieuwe werkgevers waarop je misschien een beroep kunt doen. Sociare-leden ontdekken het volledige pakket via onze tool ‘Steunzoeker’.

De voornaamste steunmaatregel die van toepassing zal zijn, is de zogenoemde ‘doelgroepvermindering eerste aanwervingen’. Je zal als kersverse werkgever voor je eerste werknemer slechts heel beperkt sociale zekerheidsbijdragen bovenop het brutoloon moeten betalen. Voor je tweede tot zesde werknemer krijg je ook een fikse korting.

Uiteraard hangt deze vermindering wel samen met bepaalde voorwaarden: zo moet er echt wel sprake zijn van een nieuwe werkgever. Een bestaande organisatie die bijvoorbeeld haar werking opsplitst in twee verschillende juridische entiteiten (twee vzw’s, bijvoorbeeld) zal niet aanzien worden als een ‘nieuwe werkgever’ die zorgt voor bijkomende tewerkstelling, waardoor die ook geen beroep zal kunnen doen op deze doelgroepvermindering.

Op de website van de Rijksdienst voor Sociale Zekerheid lees je de volledige informatie over deze doelgroepvermindering.

Word je als werkgever ondersteund door een bestaande werkgever en twijfel je of je een voldoende ‘nieuwe’ werkgever bent? Neem dan even contact met ons op. Dan bekijken we samen of je in aanmerking komt of niet.