Aanbod: jaartraject ‘je sociale impact evalueren’

vrijdag 08/06/2018

Tot 30 juni kan je je aanmelden voor een traject om de sociale impact van je organisatie of bepaalde projecten te leren evalueren. Om nieuwe fondsen te werven, op een andere manier te communiceren of om te begrijpen welke effecten je activiteiten hebben en hoe je die kan verbeteren. Het traject verloopt in samenwerking met Sociale Innovatiefabriek en Verso.

Waarom deelnemen?

Organisaties die hun maatschappelijke impact goed kunnen benoemen en aantonen hebben een streepje voor. Overheden, partners, leden, deelnemers, donatoren weten graag wat hun geïnvesteerde tijd en geld oplevert. Voor zichzelf en voor de maatschappij. Daarnaast ga je leren wat werkt om je missie te realiseren en waar je kan bijsturen.  In dit filmpje legt een lidorganisatie uit wat impactevaluatie voor hen opbracht.

Dit traject biedt je een jaar lang professionele begeleiding om impactevaluatie onder de knie te krijgen op maat van jouw organisatie. De kost van die begeleiding delen met anderen is een unieke kans en een investering om je organisatie een boost te geven.

Inhoud van het traject?

Het traject start in oktober/november met 2 vormingen van Sociale InnovatieFabriek over impactgericht werken en de tool Impact Wizard. Die tool zal je gedurende het traject leiden doorheen de verschillende stappen van impactevaluatie. In de daaropvolgende 12 maanden volgen er +-  vijf sessies samen met een viertal andere organisaties uit de sector onder begeleiding van een ervaren impactcoach: welke effecten wil je meten, indicatoren kiezen, hoe ga je die indicatoren meten, hoe haal je meerwaarde uit je impactevaluatie,...

Kostprijs?

Doordat je het traject samen met andere organisaties aflegt kunnen de kosten gedeeld worden en is er mogelijkheid tot ervaringsuitwisseling. Richtprijs per deelnemende organisatie is 2500 euro (inclusief begeleiding door impactcoach, toegang tot impactwizard.eu en vorming door Sociale Innovatiefabriek). De definitieve kostprijs verneem je in september en is o.m. afhankelijk van het aantal geïnteresseerde organisaties.

Tijd?

De startopleiding + daaropvolgende sessies omvatten 7 à 8 halve dagen. Tussen de sessies werk je aan opdrachten: aftoetsen met collega's welke effecten je wil meten, een meting van indicatoren opzetten, .... De benodigde tijd voor dat 'huiswerk' is afhankelijk van hoe uitgebreid jouw impactanalyse wordt, en kan je zelf afbakenen. Reken op minimum een 12-tal dagen.

Je vaardigt 2 personen van je organisatie af voor het traject: zo kunnen ze de te volgen aanpak bij elkaar aftoetsen en het 'huiswerk' verdelen. Bovendien is het met twee eenvoudiger om de rest van de organisatie mee te krijgen in het verhaal. Je kiest uiteraard zelf wie je laat deelnemen: medewerkers, bestuursleden, ... Ben je een kleine organisatie en is het onmogelijk is om twee personen te laten deelnemen, geef dat dan aan bij je aanmelding.

Interesse?

Meld je aan door uiterlijk 30 juni 2018 dit formulier in te vullen. In september bezorgen we de geïnteresseerde organisaties een concreet aanbod: kostprijs, gegevens over de impactcoach, inhoud en data van de gezamenlijke sessies, ... Dan beslis je definitief of je akkoord gaat met de prijs en inhoud van het voorstel.

Nog vragen?

Bel of mail Joris: 02 503 18 11 of joris@sociare.be