Pendelfonds zoekt fietsprojecten

vrijdag 13/07/2018

Je wil meer werknemers met de fiets naar het werk laten komen en je werkt hierrond een project uit? Dan kom je misschien in aanmerking voor subsidies van het Pendelfonds, een initiatief van de Vlaamse overheid. 

Het Pendelfonds lanceerde een oproep op 10 juli 2018, aan (groepen van) organisaties gevestigd in het Vlaamse gewest, met (samen) minstens 10 werknemers. Zij konden een dossiernummer aanvragen tot 10 augustus 2018. Tot 29 oktober kun je met je dossiernummer een gemotiveerd subsidiedossier indienen.

Het fonds subsidieert deze keer specifiek projecten die woon-werkverkeer met de fiets willen promoten. Volgende maatregelen komen in aanmerking: 

  • infrastructurele ingrepen om fietsverplaatsingen te vergemakkelijken
  • bedrijfsfietsen: aankoop of leasing
  • fietsvergoedingen

Op de website van het Pendelfonds vind je de maximale subsidiebedragen per maatregel terug en de criteria waarop je aanvraag beoordeeld wordt. 

Een dossiernummer vroegg je hier aan tot 10 augustus 2018. 

Je zoekt voor het uitwerken van een mobiliteitsproject gratis ondersteuning? Neem dan contact met een Provinciaal Mobiliteitspunt. Het helpt je bij het samenstellen van het dossier en beantwoordt al je inhoudelijke vragen. De contactgegevens per provincie vind je hier

Meer informatie, een FAQ en voorbeelden vind je op de website van het Pendelfonds.