Sectorpensioen PC 329.01: vanaf nu online raadpleegbaar

maandag 14/09/2015

Voortaan kunnen uw werknemers ervoor kiezen om hun sectorpensioen alleen nog online te raadplegen via een beveiligde toepassing. 

Daarvoor surft de aangesloten werknemer naar www.mybenefit.be, waar hij met zijn e-id en kaartlezer toegang krijgt tot zijn persoonlijk pensioendossier en hij ook enkele simulaties kan maken. In een volgende fase kan de aangeslotene via deze toepassing o.a. ook zijn (gewijzigde) gegevens (rekeningnummer, adres, …) doorgeven aan het Pensioenfonds.

Dit jaar gaan alle pensioenfiches voor de laatste keer ook nog met de post naar de aangeslotenen. Vanaf volgend jaar hoopt het Pensioenfonds op een substantiële daling van het aantal papieren fiches. Het gebruik van de nieuwe online toepassing is immers niet alleen goed voor het milieu, maar werkt ook kostenbesparend. Zodat er vanaf volgend jaar hopelijk meer ruimte is om middelen toe te wijzen aan de pensioenrekeningen. 

De pensioenfiches die de komende weken in de brievenbus vallen, geven aan de aangesloten werknemers een overzicht van de stand van hun sectorpensioenrekening op 1 januari 2015. Met specifieke vragen over de inhoud van hun pensioenfiche kunnen de werknemers terecht bij de telefonische helpdesk van het Pensioenfonds (078/15.87.95).

Meer informatie over het sectorpensioen leest u op www.pensioensocialesector.org en op www.sociare.be, kennisbank 329, loon en kostenvergoedingen, loon, uitgebreide informatie, Vraag en antwoord sectorpensioen PC 329.01.