UPDATE: cao ecocheques laat -nog altijd- op zich wachten

woensdag 06/11/2019

Ook na de herfstvakantie is er jammer genoeg nog geen sprake van een doorbraak in de onderhandelingen rond de cao ecocheques. We doen ons uiterste best om in de weken die volgen een compromis te bereiken met de sociale partners.

In juni legde Sociare het dossier op tafel binnen het paritair comité. Parallel daarmee sloten we alvast een partnerschap met Monizze af, waardoor je als lid van Sociare voordelig ecocheques kan bestellen voor je werknemers. 

Na de zomer raakte duidelijk dat het afsluiten van de cao moeilijker zou worden dan we oorspronkelijk hadden gedacht. Vanuit Sociare zijn we vragende partij om deze overeenkomst op korte termijn af te sluiten. Zo hebben werkgevers nog voldoende tijd om alle administratie rond te krijgen voor het einde van het jaar.

Betekent dit dat de deadline om in te tekenen op het Monizze-aanbod opnieuw wordt verlengd?

Inderdaad. We verlengen de periode om in te tekenen met een paar weken. Nieuwe deadline wordt 30 november 2019. Om in te tekenen vul je dit formulier in. 

 

Wat als ik het formulier eerder al heb ingevuld?

Dan hoef je niets te doen. Monizze start achter de schermen al met alles klaar te zetten en zal je contacteren van zodra de cao gesloten is.

Goed om te weten: zij rekenen enkel kosten aan van zodra de cao gesloten is en er dus ook effectief cheques worden besteld.

 

Wat als ik geen gebruik wil maken van het Monizze-aanbod?

Uiteraard kan je dit ook regelen via andere aanbieders op de markt (waarmee je misschien al samenwerkt voor de maaltijdcheques). Ga in dat geval wel goed na of en wanneer er kosten in rekening gebracht zullen worden. Want zolang er geen cao gesloten is, ben je wettelijk gezien niet verplicht om ecocheques toe te kennen aan je personeel.

 

Vragen of bedenkingen?

Bel of mail ons gerust. Van zodra er meer nieuws is, brengen we je meteen op de hoogte via de website en nieuwsbrief.