Hoe ga je om met overheidsopdrachten in coronatijden?

woensdag 01/04/2020

Naar aanleiding van de beslissingen van de Nationale Veiligheidsraad zijn er veel vragen gerezen over de goede werking van overheidsopdrachten, zowel bij de gunning als bij de uitvoering van de opdrachten. 

Om deze vragen te beantwoorden, heeft Publicprocurement.be, de portaalsite Overheidsopdrachten van de Dienst Overheidsopdrachten van de FOD Strategie en Ondersteuning in samenwerking met de Dienst Overheidsopdrachten van de FOD Kanselarij van de Eerste Minister, zopas een FAQ - Covid19 gepubliceerd.

Je vindt er antwoorden op de 13 meest gestelde vragen. Mag je bijvoorbeeld gebruik maken van de onderhandelingsprocedure zonder voorafgaande bekendmaking? Welke formaliteiten zijn van toepassing om onvoorzienbare omstandigheden in te roepen? Kan je de datum voor de indiening van de offertes nog verdagen?

>> Meteen naar de FAQ van de federale administratie

Kom je er niet uit? SCWITCH helpt je graag!

Niet zeker of jouw organisatie de wetgeving rond overheidsopdrachten moet toepassen? Of kan je bij de opmaak van een dossier wel wat ondersteuning gebruiken? 

Het team van SCWITCH helpt je hier graag mee. Op hun website (onder 'aankoopbeheer') vind je open source info en een stappenplan overheidsopdrachten terug. Begeleiding door een expert kan ook. Prijs op aanvraag via info@scwitch.be

Bron:

Nieuwsbericht Unisoc