Kennisbank 329

Het coronavirus grijpt om ons heen, en dat heeft ook heel wat impact op de tewerkstelling in ons land. In dit kennisbank-dossier bundelen al onze expertise rond COVID-19 & tijdelijke werkloosheid, telethuiswerk en de steunmaatregelen van de verschillende overheden voor getroffen organisaties. De informatie die we hierover binnen krijgen wijzigt voortdurend, we doen ons uiterste best om die zo actueel mogelijk te houden. Daarom geven we bovenaan elk artikel graag mee wanneer het voor het laatst een update kreeg

Gaat jouw socioculturele organisatie voor het eerst betaald personeel tewerk stellen? Dan reiken we je hier alvast wat inspiratie aan en vertellen we je graag met welke praktische dingen je best eerst aan de slag gaat.

Met aandacht voor bredere organisatiethema's als vzw-beheer, overheidsopdrachten, intellectuele eigendomsrechten, privacy, overnames & fusies en samenwerkingen met andere organisaties.

 

Nood aan ondersteuning bij je zakelijk beheer? De collega's van Scwitch helpen je graag verder!

Alle informatie die je nodig hebt op het moment waarop je iemand in dienst neemt

Om tal van redenen zijn werknemers soms voor korte of langere tijd weg van de werkvloer. Over al die specifieke afwezigheden en de bijbehorende regelingen lees je meer in deze rubriek.

Hoe zit dat precies met die euro's voor gewerkte uren en afgelegde woon-werkkilometers? Fluitje van een cent, gewoon hier doorklikken!

Meer lezen over het verschil tussen meeruren en overuren, deeltijdse werknemers of de do's & don'ts van telewerk? Hier moet je zijn!

Een brede vlag, maar wel eentje die de lading dekt. Hier lees je meer over o.a vorming, preventie & welzijn, ICT, diversiteit en de combinatie van werk & vrije tijd

Een werkrelatie met een personeelslid kan om verschillende redenen eindigen: door (collectief of individueel) ontslag, sluiting van de onderneming of pensionering. Je voorbereiding op al die verschillende scenario's begint hier.

OR, cpbw, cao, VIA en IPA: geen idee waar al die mysterieuze afkortingen voor staan en wat ze precies inhouden? Wij zetten je op het juiste spoor!

Sharing is caring...Daarom deze nieuwe rubriek: de meest gestelde vragen door Sociare-leden, deskundig & eenvoudig beantwoord door ons consulententeam.