Ga verder naar de inhoud

Werkbaarheidcheques: nu ook voor corona-aanpassingen

01.10.2020

De Vlaamse regering en de Vlaamse sociale partners zetten zich in voor meer werkbaar werk via werkbaarheidscheques. Via deze projectoproep kan je het welzijnsbeleid binnen jouw organisatie naar een hoger niveau tillen. Goed nieuws: je kan ze ook inzetten voor corona-aanpassingen.

Begin mei besliste de Vlaamse regering om het actieterrein van de werkbaarheidscheques uit te breiden. Die werden in 2019 in samenspraak met de sociale partners gelanceerd en bieden ondernemingen cofinanciering om werkbaarheidsmetingen op te zetten. Voortaan komen ook acties die de gevolgen van de coronacrisis op de werkvloer kunnen milderen in aanmerking.

Concreet zijn er 3 types acties toegevoegd aan de projectoproep:

  1. Aanpassingen aan de werkpost of de arbeidsorganisatie.
  2. Het versterken van de competenties van medewerkers als de onderneming haar arbeidscontext heeft moeten wijzigen onder invloed van corona.
  3. Maatregelen die de psychische weerbaarheid van medewerkers verhogen.

Ondernemingen die specifiek op een van deze 3 assen advies, begeleiding of opleiding willen inkopen kunnen dus ook subsidies aanvragen in het kader van de werkbaarheidscheques.

Werkbaarheidscheques in het kort

  • De werkbaarheidscheques kan je gebruiken voor een scan van de werkbaarheid in de onderneming. Initieel konden de werkbaarheidscheques niet gebruikt worden voor concrete acties om de werkbaarheid te verhogen, maar daar komt met deze tijdelijke uitbreiding dus verandering in.
  • De onderneming dient minimaal 40% van de kosten zelf te dragen.
  • Een onderneming kan 3 afzonderlijke aanvragen indienen tot een maximumbedrag van 10.000 euro over alle aanvragen heen.
  • De oproep loopt in principe af eind 2020. Je kunt op elk moment een aanvraag indienen.

Verlenging wegens corona

Als je al een werkbaarheidscheque hebt aangevraagd voor 16 maart 2020, kan het zijn dat je in problemen komt omdat bepaalde stappen niet konden doorgaan. Daarom kun je een verlenging van je projectperiode aanvragen bij het Departement WSE.

Let op: doe deze aanvraag pas nadat de coronamaatregelen worden opgeheven. Deze verlenging zal namelijk maximaal dezelfde termijn bedragen als de coronamaatregelen van kracht waren. Heb je wegens omstandigheden meer tijd nodig, dan kun je mogelijks een uitzondering krijgen mits goede argumentatie.

Op zoek naar inspiratie over werken aan werkbaarheid? HRwijs to the rescue!

Als je meer wil weten over werkbaarheid, dan kunnen deze links je alvast inspireren:

Heb je vragen? Stel ze gerust aan Liesbeth Denis, HR-adviseur HRwijs: liesbeth.denis@verso-net.be of 0470/47.75.12.

Anderen lazen ook dit:

Syllabus welzijn

De preventieverplichtingen die voortvloeien uit de welzijnswet gelden voor al je werknemers. Als werkgever treft je alle nodige maatregelen die nodig zijn om hun welzijn te bevorderen. Wil je er graag alles over weten? Download dan onze syllabus welzijn.

Cao laat organisaties stilstaan bij psychosociale risico's op het werk

Samen met de sociale partners ondertekenden we eind december maar liefst 6 cao's. Eentje daarvan focust zich op het voorkomen en verminderen van stress, burn-out, agressie en andere psychosociale risico’s op het werk, en wil re-integratie en progressieve werkhervatting na ziekte of ongeval bevorderen.

Komaf maken met jouw kopzorgen rond het inzetten van personeel?

Doe net als +800 socioculturele collega-organisaties, en sluit je vandaag nog aan bij Sociare!