Ga verder naar de inhoud

Vlaams Opleidingsverlof in het schooljaar 2021-2022: what's new?

07.09.2021

Zijn er werknemers in je organisatie die een opleiding volgen en hiervoor Vlaams Opleidingsverlof (VOV) willen aanvragen? Dit schooljaar 2021-2022 gelden enkele nieuwe regels, waardoor VOV in méér gevallen zal kunnen worden aangevraagd en opgenomen. De Vlaamse regering wil hiermee het systeem promoten en werknemers motiveren om opleidingen te volgen. We bieden je een overzicht.

250 uur VOV als werkgever meedoet

Een voltijdse werknemer heeft normaal gezien recht op 125 uren VOV voor een schooljaar. Dit schooljaar kan dit saldo verdubbeld worden tot 250 uren, wanneer je als werkgever mee het initiatief neemt om een opleiding te volgen. Meer weten over dit gemeenschappelijk initiatiefrecht? Klik op de link hieronder.

Versoepeling minimumvoorwaarde van 32 uur

Een opleiding geeft pas recht op uren Vlaams Opleidingsverlof wanneer ze minimum 32 uur duurt (er zijn uitzonderingen). Deze minimumvoorwaarde wordt in schooljaar 2021-2022 versoepeld: werknemers mogen verschillende opleidingen/modules die op zich niet genoeg uren hebben, samentellen om zo toch aan 32 uren te komen.

Een werknemer volgt bijvoorbeeld twee verschillende opleidingen van 25 uur. Hij mag deze dit schooljaar samentellen om z'n recht op VOV te claimen. Beide opleidingen moeten erkend zijn in het kader van VOV.

Digitale opleidingen

De coronacrisis heeft ons leven grondig door elkaar geschud. En zeker de manier waarop we opleidingen volgen. Plots zijn webinars, online opleidingsmodules en digitale contacturen helemaal ingeburgerd. Logisch dus dat ook deze opleidingsuren voortaan recht geven op VOV. Er werd een kader gecreëerd voor deze digitale contacturen en opleidingen met blended learning. Via de link hieronder lees je er alles over.

Meer weten over Vlaams Opleidingsverlof?

Wie heeft er recht op? Hoeveel uren? Hoe vraag je dat aan? Kan ik een terugbetaling krijgen van de Vlaamse overheid?

In onderstaand artikel bieden we een antwoord op deze vragen en meer. Met vragen mag je ons steeds contacteren.

Anderen lazen ook dit:

Syllabus welzijn

De preventieverplichtingen die voortvloeien uit de welzijnswet gelden voor al je werknemers. Als werkgever treft je alle nodige maatregelen die nodig zijn om hun welzijn te bevorderen. Wil je er graag alles over weten? Download dan onze syllabus welzijn.

Deadline: jaarlijks actieplan voorleggen aan Comité voor Preventie en Bescherming op het Werk

Elk jaar ga je aan de slag met een actieplan, waarin je de prioriteiten op vlak van preventie en welzijn op het werk blootlegt. Voor 1 november leg je dit voor aan het Comité voor Preventie en Bescherming op het werk, de vakbondsafvaardiging of de werknemers zelf.

Komaf maken met jouw kopzorgen rond het inzetten van personeel?

Doe net als +800 socioculturele collega-organisaties, en sluit je vandaag nog aan bij Sociare!