Ga verder naar de inhoud

VIA-middelen voor 2021: bedragen en timing

13.12.2021

De VIA-bedragen 2021 en de concrete tussenkomsten voor organisaties onder PC 329.01 liggen vast. Benieuwd naar het bedrag voor jouw organisatie? Lees dan snel verder.

Waar gaat het over?

De Vlaamse Regering keurde op 10 december 2021 de VIA-bedragen voor 2021 goed.

Je mag de uitbetaling van de middelen tegen het einde van dit jaar verwachten. Ongeveer gelijktijdig vertrekken ook de brieven, met bedragen en uitleg, vanwege het Departement Cultuur, Jeugd en Media en het VSPF.

De bedragen zijn een financiële tussenkomst in de kosten die je hebt als organisatie voor de eindejaarspremie, de 1,1% loonstijging en de barema's in bepaalde sectoren, de AV-dagen voor 50 en 55-plussers, organisatiesteun en digitaliseringen professionalisering.

De organisaties die onder het toepassingsgebied van de cao 1,1% loonstijging vallen, ontvangen in een aparte storting vanuit het VSPF ook nog een bedrag van 60 euro/vte voor IF.IC-ondersteuning. Dit is een eenmalige compensatie die je kan gebruiken voor de voorbereiding naar het nieuwe loonmodel. Lees hier meer over het functieclassificatie-traject.

Belangrijk voor wat de tussenkomst voor de eindejaarspremie/eindejaarstoelage betreft:

  • Het gaat in de tabel enkel om de organisaties die de tussenkomst daarvoor van het Departement krijgen, rechtstreeks of via VSPF. Dat zijn ook de sportorganisaties die de cao eindejaarspremie moeten toepassen.
  • Voor andere deelsectoren komt de tussenkomst langs een andere weg of is ze opgenomen in de reguliere subsidie. Zo krijgen organisaties uit de deelsector beroepsopleiding de tussenkomst eindejaarspremie vanuit VDAB. Organisaties uit de milieusector krijgen de tussenkomst vanuit LNE en die uit lokale diensteneconomie vanuit WSE. Die bedragen zijn nog niet gekend.

Anderen lazen ook dit:

Loonbarema’s - geïndexeerd op 1 september 2022

In paritair comité 329.01 gelden voor sommige deelsectoren loonbarema's. Wanneer moet jouw organisatie de barema's toepassen? Je leest het op deze pagina.

Loonbarema's en actuele bedragen

Op deze pagina bundelen we de belangrijkste barema's en bedragen die van toepassing zijn op de paritaire comités 329.01 en 329.03.

Komaf maken met jouw kopzorgen rond het inzetten van personeel?

Doe net als +800 socioculturele collega-organisaties, en sluit je vandaag nog aan bij Sociare!