Ga verder naar de inhoud

VIA-middelen voor 2020: bedragen en timing

10.11.2020

De VIA-bedragen 2020 en de concrete tussenkomsten voor organisaties onder PC 329.01 liggen vast. Benieuwd naar het bedrag voor jouw organisatie? Lees dan snel verder.

Waar gaat het over?

De Vlaamse Regering keurde op 23 oktober 2020 de VIA-bedragen voor 2020 goed.

Je mag de uitbetaling van de middelen vanaf eind november verwachten, en uiterlijk voor het einde van dit jaar. Ongeveer gelijktijdig vertrekken ook de brieven, met bedragen en uitleg, vanwege het Departement Cultuur, Jeugd en Media en het VSPF.

De bedragen zijn een financiële tussenkomst in de kosten die je hebt als organisatie voor de eindejaarspremie en de barema's in bepaalde sectoren, de AV-dagen voor 50 en 55-plussers, managementondersteuning, vorming en extra verlof.

Belangrijk voor wat de tussenkomst voor de eindejaarspremie betreft:

  • Het gaat in de tabel enkel om de organisaties die de tussenkomst daarvoor van het Departement krijgen, rechtstreeks of via VSPF. Dat zijn ook de sportorganisaties die de cao eindejaarspremie moeten toepassen.
  • Voor andere deelsectoren komt de tussenkomst langs een andere weg of is ze opgenomen in de reguliere subsidie. Zo krijgen organisaties uit de deelsector beroepsopleiding de tussenkomst eindejaarspremie vanuit VDAB. Organisaties uit de milieusector krijgen de tussenkomst vanuit LNE en die uit lokale diensteneconomie vanuit WSE. Die bedragen zijn nog niet gekend.

Anderen lazen ook dit:

Jaarlijkse afrekening sociale maribel: rapportering voortaan via DmfA en mail

Behoort je organisatie tot paritair comité 329.01 en ontvang je sociale maribel middelen? Voor de jaarlijkse rapportering moet je voortaan geen loonstaten meer indienen. Alles verloopt vanaf nu via de DmfA-aangifte en via mail.

VIA6-akkoord: eindelijk witte rook!

Na maandenlang onderhandelen bereikten de sociale partners en de Vlaamse regering een akkoord voor de Vlaamse social profit sectoren. In dit artikel lees je wat dat VIA6-akkoord concreet betekent voor jouw organisatie.

Komaf maken met jouw kopzorgen rond het inzetten van personeel?

Doe net als +800 socioculturele collega-organisaties, en sluit je vandaag nog aan bij Sociare!