Ga verder naar de inhoud

Grondwettelijk Hof vernietigt systeem van verenigingswerk vanaf 2021

24.04.2020

Het Grondwettelijk Hof heeft de gehele regeling rond onbelast bijverdienen uit 2018 ongrondwettelijk verklaard. Hieronder valt, naast de occasionele diensten tussen burgers en diensten verleend via erkende elektronische platforms, het systeem van verenigingswerk. De huidige regelgeving blijft nog wel bestaan tot 1 januari 2021.

Wat houdt het systeem van verenigingswerk in?

Dat lees je in onze FAQ over verenigingswerk. Maar kort gezegd: het is een statuut waarbij mensen die al (elders) werknemer, zelfstandige of gepensioneerde zijn, onbelast kunnen bijverdienen in je organisatie.

Wat besliste het Grondwettelijk Hof?

Het Grondwettelijk Hof is van oordeel dat de regeling rond onbelast bijverdienen de toets met het gelijkheids- en non-discriminatiebeginsel niet doorstaat. Personen kunnen immers dezelfde activiteiten uitoefenen in deze statuten als in het statuut van werknemer of zelfstandige. Daarbij worden ‘bijklussers’ op het gebied van fiscaliteit, sociale zekerheid en arbeidswetgeving anders behandeld, zonder dat daar een redelijke verantwoording voor is.

De vernietiging gaat wel pas in vanaf 2021. Tot het einde van 2020 blijven de huidige regels dus nog van kracht en kunnen personen prestaties leveren als ‘bijklusser’ en dus ook als verenigingswerker.

Meer informatie lees je in het persbericht van het Grondwettelijk Hof.

Bron: Grondwettelijk Hof, arrest 53/2020

Anderen lazen ook dit:

Telethuiswerk: hoe organiseer ik het praktisch in coronatijden?

Om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, is het telethuiswerk de regel bij alle ondernemingen, verenigingen en diensten voor alle personeelsleden wiens functie zich ertoe leent, in de mate dat de continuïteit van de bedrijfsvoering, de activiteiten en de dienstverlening dit toelaat. Je maakt hier best praktische afspraken over met je werknemers, afgestemd op de huidige situatie. Lees meer in deze update.

25-dagenregel wordt in 2021 50-dagenregel voor bepaalde functies

Monitoren die werken onder de zogenaamde 25-dagenregel of artikel 17 mogen in 2021 uitzonderlijk 50 in plaats van 25 dagen presteren. Dat wordt bepaald door een koninklijk besluit. De maatregel gaat retroactief in vanaf 1 januari 2021.

Komaf maken met jouw kopzorgen rond het inzetten van personeel?

Doe net als +800 socioculturele collega-organisaties, en sluit je vandaag nog aan bij Sociare!