Ga verder naar de inhoud

Vakbondsactie op dinsdag 21 september

06.09.2021

Het ABVV dient ook in onze sector een stakingsaanzegging in voor dinsdag 21 september. Ze organiseren die dag een syndicale actie (“concentratie”) in Luik die gaat over het sensibiliseren over de syndicale vrijheden.

De deelname aan deze actie kan in sommige organisaties leiden tot de afwezigheid van werknemers. De dag van 21 september zal dus beschouwd worden als een actiedag en zal als dusdanig erkend worden voor de werknemers die van het werk afwezig zullen zijn om aan deze actie deel te nemen.

Enkele praktische aspecten waar je als werkgever rekening mee moet houden vind je terug in onderstaande FAQ:

Anderen lazen ook dit:

Syllabus welzijn

De preventieverplichtingen die voortvloeien uit de welzijnswet gelden voor al je werknemers. Als werkgever treft je alle nodige maatregelen die nodig zijn om hun welzijn te bevorderen. Wil je er graag alles over weten? Download dan onze syllabus welzijn.

Deadline: jaarlijks actieplan voorleggen aan Comité voor Preventie en Bescherming op het Werk

Elk jaar ga je aan de slag met een actieplan, waarin je de prioriteiten op vlak van preventie en welzijn op het werk blootlegt. Voor 1 november leg je dit voor aan het Comité voor Preventie en Bescherming op het werk, de vakbondsafvaardiging of de werknemers zelf.

Komaf maken met jouw kopzorgen rond het inzetten van personeel?

Doe net als +800 socioculturele collega-organisaties, en sluit je vandaag nog aan bij Sociare!