Ga verder naar de inhoud

School of crèche sluit? Tijdelijke werkloosheid voor ouders

26.10.2020

Wat als je als ouder geconfronteerd wordt met een sluiting van (een deel van) de school of crèche van je kinderen wegens een COVID-19-besmetting? De wetgever bereidt een oplossing voor. Mits een attest kan de werknemer op tijdelijke werkloosheid wegens overmacht worden gezet.

  • Het gaat om de situatie waarbij een school of crèche als preventiemaatregel wordt gesloten, en kinderen plots thuis moeten blijven. Wanneer kinderen van werknemers besmet blijken of contact hebben gehad met een besmette persoon, kunnen ouders op basis van een doktersattest op tijdelijke werkloosheid worden geplaatst.
  • Een akkoord om deze maatregel te laten ingaan vanaf 1 oktober 2020 werd vastgelegd in het federaal regeerakkoord van 30 september 2020.

Anderen lazen ook dit:

Corona: stappenplan tijdelijke werkloosheid


Naar aanleiding van het coronavirus en de maatregelen die de overheid heeft genomen om het virus in te dijken, krijgen we erg veel vragen binnen rond het inroepen van tijdelijke werkloosheid. We zetten alle info waar we momenteel over beschikken hieronder even op een rij.

Tijdelijke werklozen welkom in zorg en welzijn: intersectorale partners sluiten kaderakkoord

De sociale partners van de social profitsectoren sloten een intersectoraal kaderakkoord om de vrijwillige en tijdelijke inschakeling van tijdelijke werklozen mogelijk te maken. Op die manier hopen ze de enorme druk die er momenteel is op het personeel in zorg- en welzijnsorganisaties door de tweede coronagolf een beetje te verlichten.

Komaf maken met jouw kopzorgen rond het inzetten van personeel?

Doe net als +800 socioculturele collega-organisaties, en sluit je vandaag nog aan bij Sociare!