Ga verder naar de inhoud

Syllabus soepele tewerkstellingsvormen

09.12.2020

Socioculturele organisaties steunen op verschillende vormen van tewerkstelling. Voor bepaalde medewerkers bestaat een wettelijke basis: denk bijvoorbeeld aan werknemers, zelfstandigen en vrijwilligers. Voor anderen is het vaak de vraag hoe de organisatie ze inzet, en of dat mogelijk is binnen de lijnen van de huidige regelgeving. Met deze syllabus bieden we je een overzicht van de verschillende opties die je hebt om medewerkers flexibel in te zetten.

Verder lezen? Deze inhoud is enkel voor leden

Meld je aan of word lid om dit volledig te kunnen lezen of downloaden

Anderen lazen ook dit:

Verenigingswerk: een voorlopige oplossing voor 2021, beperkt tot omkadering van sportactiviteiten (waarvan enkele voorbehouden voor de sportsector)

In de nieuwe wet rond verenigingswerk is een voorlopig systeem opgenomen dat het vorige vervangt. Verenigingswerk wordt alleen nog gerelateerd aan sportactiviteiten en een aantal functies mogen enkel binnen tot de sportsector. Het systeem loopt van 1 januari tot 31 december 2021.

Verenigingswerk verdwijnt: welke alternatieven zijn er?

Het statuut van verenigingswerk zoals we dat kennen verdween begin 2021 onherroepelijk. Het is nu enkel nog gerelateerd aan sportactiviteiten en een aantal functies mogen enkel binnen tot de sportsector. Vallen de activiteiten van jouw organisatie daar niet onder? We vertellen je graag welke verschillende alternatieven rond soepele tewerkstelling er nog bestaan binnen ons paritair comité.

Komaf maken met jouw kopzorgen rond het inzetten van personeel?

Doe net als +800 socioculturele collega-organisaties, en sluit je vandaag nog aan bij Sociare!